Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika! Kadıköy ve Üsküdar'da paniğe neden olan sesin sırrı çözüldü - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habertürk'ten Şahin Şen'in haberine göre, saat 23.41 sıralarında çalan ve 2 dakikayı aşkın süren siren sesi halkta paniğe neden oldu. Vatandaşlar, Kadıköy ve Üsküdar'da duyulan ve kaynağı belli olmayan siren sesi nedeniyle tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

        Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri gelen tepkiler üzerine siren sesinin izini sürdü. Polis, paniğe neden olan siren sesinin Koşuyolu Caddesi üzerinde yer alan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına ait (TÜSEB) binadan geldiğini belirledi.

        Olay yerine giden polis ekipleri müdahale ederek siren sesini kesti. 10 Kasım törenleri için kurulduğu öğrenilen siren tertibatının sistemsel hata sonucu yanlışlıkla çaldığı öğrenildi.

        REKLAM

        KADIKÖY KAYMAKAMI ÖZARSLAN'DAN AÇIKLAMA

        Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklamada bulundu. Özarslan, "Kadıköy'de bu gece (8 Kasım 2020) 23.42'de Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) ait binada, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' için zaman ayarı yapılan siren tertibatı, ilk belirlemelere göre; sistemsel bir hata nedeniyle çalmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ