Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler PayTR 2018'i yüzde 100 büyümeyle kapatmaya hazırlanıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Yerli ödeme kuruluşu PayTR, 2018 yılını yüzde 100'ün üzerinde bir büyümeyle kapattığını duyurdu.PayTR Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Cengiz, 2018 yılının, ticaretini online ortamda yapan işletmeler ve dolayısıyla ödeme kuruluşları için ciro bakımından oldukça verimli geçtiğini söyledi.

        Cengiz, "Türkiye'de e-ticaret pazarı son dört yılda ortalama yüzde 32 büyüdü. 2018 yılı ise yaklaşık yüzde 40'ın üzerinde bir büyümeyle kapanacak. Ödeme kuruluşları açısından baktığımızda önceki yıllarda olduğu gibi cirosal anlamda yine yüzde 100'ün üzerinde büyümeler göreceğiz gibi görünüyor" dedi.

        REKLAM

        '2019'DA İŞBİRLİKLERİ ÖNE ÇIKACAK'

        2019 yılında ise rekabetin etkilerinin çok daha fazla hissedileceğini söyleyen Yiğit Cengiz, "Farklı iş modelleri ve işbirliklerinin öne çıkacağı bir yıl bizi bekliyor. Global ölçekli satın almalar, şirket birleşmeleri ve kuruluşlar için lisans genişletme taleplerini konuşacağımız bir yıl olacak" dedi.

        Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018'infintechler için cirosal anlamda iki haneli büyümelerle dolu bir yıl olduğunu kaydeden Cengiz, "Maliyetler de aynı hızla büyüdüğü için kârlılık ve yatırım daha önemli bir hal aldı. Bu minvalde 2019 için konsolidasyonlar kaçınılmaz gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

        PayTR, 6 binin üzerinde işyerine Sanal POS ile ödeme alma, sahtecilik önleme ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmeti sunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ