Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Pilav nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
        1

        Halk arasında pilav yapmakla ilgili ilginç bir inanış vardır; "pilav yapan, her yemeği yapar" derler. Bu sizi korkutmasın çünkü pilav yapmak düşündüğünüz kadar zor değil! Peki, pilav nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, detaylar...

        2

        PİLAV NASIL YAPILIR?

        İlk adım: Pirinçleri, içindeki nişasta çıkana kadar yıkayın. Eğer vaktiniz varsa sıcak suda da bekletebilirsiniz ama her halükarda yıkalamalısınız.

        İkinci adım: Pirinçleri yıkadıktan sonra, tereyağ veya sıvı yağı tencerede kızdırın. Eğer tercih ediyorsanız şehriye atın ve önce onları kavurun. Arkasından pirinçleri ilave edin ve onları da kavurun.

        3

        Üçüncü adım: Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine su ekleyerek, tencereyi kısık ateşe alın. Pilava ne kadar su koyacağını bilmeyenler için hayat kurtarıcı bir ölçü verelim; her 1 bardak pirince, 1,5 su bardağı su ilave edebilirsiniz.

        4

        PİLAV YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

        Pilav yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. Sırasıyla inceleyelim;

        Pirinçleri iyi kavurmak: Pirinçleri iyi kavurduğunuz zaman pilav hem tane tane dökülür hem de yumuşak olur.

        Pilav pişerken kapağını açmayın: Pilav pişerken, bir kere bile olsa kapağını açmayın. Pilavını piştiğini şişen pirinçlerden anlayabilirsiniz. Pişen pirinçler, canlı bir beyaz rengi alır.

        Bulyon ekleyebilirsiniz: Pilavı daha lezzetli bir hale getirmek için et veya tavuk suyu bulyonu kullanabilirsiniz.

        Demlenmesi için müsaade edin: Altını kapattıktan sonra pilavı hemen servis etmeyin. En az bir yarım saat dinlenmesini sağlayın. Böylece, pilav daha lezzetli olacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ