Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pınar Gültekin davasında kritik duruşma! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin'in ölümüyle ilgili beşinci duruşma bugün görüldü.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökan Orhan'ın suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan haklarında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bozulmuştu.

        Kararda, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nca düzenlenen raporda olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökan Orhan ve anne Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğu belirtildi.

         Pınar Gültekin cinayetinde 3 çok önemli şüphe!
        Pınar Gültekin cinayetinde 3 çok önemli şüphe! Haberi Görüntüle

        Sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı da, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, Babası Sıddık Gültekin katılırken, sanık Cemal Metin Avcı ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı SEGBİS kanalıyla duruşmaya bağlandı.

        KATİL ZANLISINDAN KORKUNÇ SÖZLER

        Duruşmada Pınar Gültekin'in ölmeden yakıldığına yönelik iddialara cevap veren sanık Cemal Metin Avcı, “İlk yardım belgem var. Pınar'ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım” dedi.

        Pınar Gültekin'in yaşarken yakıldığı iddialarının ardından mahkemeye gönderilen adli tıp raporunda Gültekin'in ölüm zamanının belirlenemediği belirtilirken, Avukat Dr. Rezan Epözdemir'in ABD'ye yazılan müzekkereden vazgeçilmesi talebi reddedildi.

        AVUKAT ÖZDEMİR: DAVA İLERLEMİYOR

        Pınar Gültekin'in aile avukatı Dr.Rezan Epözdemir, “Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı Pınar'ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. 'Bana bıçak çekti o yüzden öldürdüm' dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar'ın bıçak çekmediği belli. Biz neden ABD'den telefon kayıtlarını istiyoruz. Kız katledildi ama haketmişti mi demek istiyorsunuz. Bu yargılamada mahkemenin 2 yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?" dedi.

        Epözdemir, “Bu cinayet tek başına işlenemez. Cemal'in ailesi ve ortağı bağ evine gidiyor. Ayten ve Selim Avcı maktule orada mı bakmaya gittik diyorlar. Ortakları ise tadilat için gittiğini söylüyor. Sigara izmaritleri ve DNA örnekleri ile orada oldukları ortaya çıktı. Suç delillerini gizleme ve değiştirme amacıyla o eve gitmişler dedik. Kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi, Fakat biz mahkeme heyetinin bağımsız ve tarafsız olduğunuzu düşünmüyoruz. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

        SANIK AVUKATINA SERT TEPKİ

        Cemal Metin Avcı'nın avukatının konuştuğu sırada Pınar Gültekin'in babası ayağa kalkarak, “Kız babası dünyayı yakar. Sen neyi savunuyorsun” diyerek bağırmaya başladı, avukatın üzerine doğru yürüdü ve duruşma salonundan çıkarıldı.

        Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise “Biz burada savunma yaparken maktulenin ölümü hakkettiğini söylemiyoruz. Herkesin savunma hakkı var. Biz tahrik gibi konuların arkasına saklanmıyoruz. Amerika'dan gelecek belgeler önemli” dedi.

        Avcı’nın avukatı, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığınca düzenlenen rapora karşı çıktı.

        "İLK YARDIM BELGEM VAR"

        Sanık Cemal Metin Avcı ise “Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil" ifadelerini kullandı.

        'REDDİ HAKİM' TALEBİ REDDEDİLDİ

        Duruşmada 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurumu tarafından gelen raporun dosyaya eklenmesine, bir önceki duruşmada Gültekin ailesinin avukatı Dr.Rezan Epözdemir'in 'reddi hakim' talebinin reddine karar verildi.

        EPÖZDEMİR: ABD'DEN BEKLENEN MÜZEKKERE YARGILAMAYA BİR ŞEY KATMAYACAK

        Duruşmanın ardından Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, açıklamalarda bulundu. ABD'den beklenen müzekkerenin yargılamaya bir şey katmayacağını savunan Epözdemir, şunları kaydetti:

        "Öncekilerin tekrarı bir duruşma oldu. Biz bu cinayetin vahşice işlendiğini ve maktulün yaşarken yakıldığını söylüyorduk. Bugün gelen raporda da bu doğrulandı. Sanıkların canavarca hisle eziyet çektirip kasten öldürdükleri ortaya çıktı. En başından beri iddiamız, bugün Adli Tıp 3'üncü İhtisas Dairesi tarafından da tescillendi. İlginç bir şekilde maktulün özel hayatı yargılanıyor. ABD'ye yazılan müzekkerede hala cevap bekleniyor. Makul sürede yargılanma hakkı ihlal ediliyor. Biz ısrarla bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ve müzekkerenin yargılamaya bir şey katmayacağını söylüyoruz. Bunun yanı sıra bizler İstanbul'dan geliyoruz, aile Bitlis'ten geliyor. Ancak sanıklar SEGBİS'le yargılanıyor. Her celsede reddi hakim talebinde bulunmak istiyoruz. Anne, baba ve ortağın cinayette delilleri yok ettiklerini her fırsatta dile getirdik."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ