Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Pisa, Olimpiu Morutan için devreye girdi! - Galatasaray Haberleri
        1

        Geçen sezon transfer olduğu Galatasaray'da beklentilerin altında kalan ve Okan Buruk tarafından kadroda düşünülmeyen Olimpiu Morutan İtalya'da kendini buldu.

        2

        Serie B ekiplerinden Pisa'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Rumen futbolcu 12'si ilk 11'de olmak üzere 18 lig maçına çıktı. Söz konusu mücadelelerde 5 gol kaydeden Morutan 7 golün de hazırlayıcısı olurken İtalyan takımlarını da peşine taktı.

        3

        31 Mayıs 2023'e kadar oyuncuyu 5 milyon 500 bin Euro karşılığında satın alma opsiyonu bulunan Pisa, Rumen yıldızı devre arasında renklerine bağlamak için harekete geçti.

        4

        Geçen sezon play-off finalinde Monza'ya yenilerek Serie A'nın kıyısından dönen Pisa bu sezon hedefini gerçekleştirmek için kesenin ağzını açacağa benziyor.

        5

        Serie A ekiplerinin de dikkatini çeken Morutan için Galatasaray'ın kapısını çalan Pisa, 3,5 milyon Euro'luk transfer teklifinde bulundu ve sarı-kırmızılıların yanıtını beklemeye geçti.

        6

        Oyuncunun performansından memnun olan ve ona yatırım yapmayı planlayan İtalyan ekibi 5,5 milyon Euro yerine nakit 3,5 milyon Euro ödemeyi göze almış durumda.

        7

        Pisa, Galatasaray'ın devre arası transferinde kaynak yaratmak için yazın gelecek 5,5 milyon Euro yerine nakit 3,5 milyon Euro'yu kabul edebileceğini düşünüyor.

        8

        İtalyan ekibi, sarı-kırmızılıların olumsuz yanıt vermesi durumunda ise teklifine 600 bin Euro'luk bonus ekleyebilir.

        9

        Öte yandan Galatasaray'dan KAP'a yapılan tranfer bildiriminde, Rumen oyuncunun en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa'nın Serie A'ya çıkması durumunda İtalyan temsilcisinin 5 milyon 500 bin Euro karşılığında oyuncuyu almak zorunda olduğu kaydedilmişti.

        13

        Sezona beş maçta aldığı 1 puanla giren Pisa, 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ