Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Dilimizin konuşulmasına neden itiraz edelim?"

        Nevval Sevindi, Burası Haftasonu programında Oylum Talu'nun sorularını yanıtladı.

        OYLUM TALU: Eleştirildiğiniz bir nokta var. Fethullah Gülen'e yakınlığınız konuşuluyor. Kadına şiddet hakkında da Fethullah Gülen'in ne düşünüyorsunuz?

        NEVVAL SEVİNDİ: Çok devrimci bir görüş. İslamiyette kısasa kısas vardı.O nedenle bir tokat atılırsa iki tokatla karşılık verilsin. Belki erkeğin aklı başına gelir diye gördüm. Fethullah Gülen'le ilşkim gazeteci olarak başladı. Sorularla ve verdiği yanıtlarla ayrıca sohbetlerle... Fethullah Gülen"İslam dini bir kostüm dini değildir’’ der ve yaptığım röportajlarda çok devrimci cevaplar vermişti.

        OYLUM TALU: Size yakınlığı eleştiriliyor...

        NEVVAL SEVİNDİ: Fethullah Gülen kötüdür yaptıkları kötüdür demediğiniz sürece yakın görülüyorsunuz. Gülen dünyada Türkçe konuşturuyor, İstiklal Marşı okutuyor. Türk kültürü yayıyor Gülen. Ülkemizde bir sürü yabancı kolejler var. Bunlara neden kimse itiraz etmiyor? Demek ki bu kültürel olarak mümkün. Batı yapınca oluyor da neden biz yapınca olmuyor! Ozaman biz yapınca düşmanca duygu geliyorsa, Yiğit Bulut yazdı bunu ‘’Bu düşmanlığın arkasında yutdışı seneryolar mı var?’’ diye...Biz kendi dilimizin konuşulmasına kültürümüzün yayılmasına neden itiraz edelim ki. Tam tersine devlet projesi bile olabilir. Benim kültürüm de önemli..

        OYLUM TALU: Sizin Fetullah Gülen'e yakınlığınız o zaman kültürel bağlamda..

        NEVVAL SEVİNDİ: Evet. Batının gelip kültürünü yayması karşısında altarnetif ne çıkmış,Türkler çıkmış. Türk kolejleri açılıyor Türk okulları açılıyor. Doğrudur. Bir altarnetiftir ..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ