Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor 'Sahada 10 kişi kalmak istemiyorum' - Spor Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, devre arasında yapılacak transferlerle ilgili görüşlerini kulüp yönetimiyle paylaştığını söyledi.

        Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bugün Okan'ın yanı sıra, 20 futbolcu ile antrenman yaptıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Okan şu an oynayacak seviyede değil. Takıma dönüyor olması, bizimle beraber çalışması ve onunla beraber olmak bize keyif verdi. Önümüzdeki 3 hafta içinde yapmamız gerekenleri biliyoruz. Bütün bu yapılacakların içerisinde transfer konuları da var. Ocak sonunda transfer bitiyor. Daha şimdiden isterdim ki 4 futbolcu aramıza katılmış olsun. Çalışmaları beraber yapmış olalım ki, takıma uyumu sağlanmış, katılımları tamamlanmış olsun. 6 Kasım 2007 tarihinden itibaren hem kulübümüz, hem yönetim kurulumuz ve menajerimiz olmak üzere transferlerle ilgili düşüncemi gayet iyi biliyorlar. Hangi mevkilerde düşüncelerim olduğunu biliyorlar. Yine bununla beraber bizim bırakabileceğimiz futbolcularla ilgili düşüncemi de biliyorlar. Bu konuşmaları yaparken de Linderoth, Lincoln ve Ayhan'ın eksikliğinden değil, üst düzeyde bir takımın oluşturulması adına bu fikirleri onlarla paylaştım. Bugün ayın 11'i, ay sonuna kadar 2-3 haftalık bir süre daha var. O süre içerisindeki gelişmelerde bütün hedeflere ulaşma arzusundayız. Elimizdeki futbolcularla o takımı o hedeflere nasıl getirebilirim, onu da hep beraber izleyeceksiniz, göreceksiniz.''

        Bir basın mensubunun ''Ara transferde oyuncu alınacağına inanıyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna Feldkamp, ''Tabii inanıyorum. Bana transfer yapmayacaklarını söylemediler'' karşılığını verdi.

        ''MAYIS SONUNDA LİDERLİK İSTİYORUZ''

        Feldkamp, Turkcell Süper Lig'in sona erdiği mayıs ayının sonunda puan cetvelinin başında olmak istediklerini söyledi.

        Ligde Sivasspor ile Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde ve Beşiktaş'ın da 2 puan önünde olduklarını hatırlatan Alman çalıştırıcı, ''En iyi averaja sahip olan takım biziz. Mayıs ayının sonunda yine başarılı bir şekilde puan cetvelinin başında olmak istiyoruz'' dedi.

        KADRODA HASAN YOK, CARRUSCA VAR

        Karl Heinz Feldkapm, tecrübeli futbolcu Hasan Şaş'ı yarınki maç kadrosuna almadığını açıkladı.

        Alman teknik adam, Arjantinli futbolcu Carrusca'da son günlerde olumlu gelişmeler olduğunu ifade ederek, ''Kendisinden bilhassa takımımızın sol kanadına katkı sağlayacağına yönelik beklentilerim var. Ondan dolayı kadroda olacak. Hasan olmayacak. Carrusca lehine o kararı verdiğim için Hasan kadroda olmayacak'' dedi.

        Hasan'ın, sarı-kırmızılı takımın hafta içinde Club Brugge ile yaptığı özel maçta rakip takım oyuncusu ve hakemle girdiği tartışmanın bu kararında etkili olup olmadığı şeklindeki bir soruya da Feldkamp, ''Evet, etkisi var. Bunlar önemli konular. Hiçbir hoca sahada 10 kişi kalmak istemez. Ben de 10 kişi kalmak istemiyorum. O gelişmeleri tasvip etmemem bu kararı almamda etkili oldu'' karşılığını verdi.

        Alman teknik adam, ''Gönderilmesini istediğiniz oyuncular arasında Hasan da var mı?'' şeklindeki bir soruya da, ''O soruyu bekliyordum. Benim yönetimle, Adnan Bey'le fikir alışverişinde bulunmam gayet doğal. Ama bunların açıklanması doğal değil. Hiçbir açıklama yapmayacağım'' diye cevapladı.

        Feldkamp, Hasan'a ihtiyaç duyduğu zaman kendisinin yine takımdaki yerini alacağını da bildirerek, kadroya almama kararının sadece yarınki karşılaşma için alındığını ifade etti.

        Bir basın mensubunun ''Carrusca'yı ikinci yarı göremeyeceksiniz demiştiniz, şimdi kadroya alıyorsunuz'' şeklindeki sözleri üzerine Karl Heinz Feldkamp, ''Carrusca son dönemde iyi çalıştı. Eğer performansı düzelmezse burada kalamayacağını söylemiştim. Ama bunu düzeltiyorsa ve iyi çalışıyorsa karşılığını da vermek lazım. Burada olmayacağını söylemedim. İşinin zor olduğunu söyledim'' değerlendirmesini yaptı.

        Çaykur Rizespor karşısına, hafta içinde oynadıkları Club Brugge maçına benzer bir kadro ile çıkacaklarını dile getiren Alman çalıştırıcı, ''Takımımızda çok büyük değişiklikler olmayacak. Club Brugge maçının ilk yarısında oynayan takımdan çok büyük değişiklik olmayacak. Çok olumlu gördüğüm gelişmeler olmuştu. Club Brugge maçında zaten bütün oyuncularımız oynadı. Zaten son dönemde oynayan kadroda büyük değişiklikler olmayacağını söyledim'' diye konuştu.

        ''GOL ATMA KONUSUNDA BİRAZ ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR''

        Feldkamp, gol atma sıkıntısı çektiklerini, bunu aşmak için biraz zamana ihtiyaçlarını olduğunu dile getirdi.

        Gol atmanın sadece forvet oyuncularını ilgilendiren bir konu olmadığını ifade eden Alman teknik adam, ''Bu, takımın tamamını ilgilendiren bir konu. Takımdaki daha genç oyuncuların o seviyeye gelmesini gerektiren bir konu. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. İlk yarıda oynadığımız maçlarda orta sahadan, geriden gelen oyuncuların bol miktarda attığı şutlar vardı. Onlarda da bir azalma oldu. Bütün bunları o seviyeye getirme arzusundayız'' şeklinde konuştu.

        Ajans spor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ