Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Bakan Günay: ''Hepimiz biraz Kürtüz ve Türküz''

        Ahmet IŞIK / AFYONKARAHİSAR (AHT)

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde düzenlenen Seyyid Cemal Sultan'ı anma törenlerine katıldı. Günay, "Bu topraklarda etnik köken ve inanç ayrımı olmaz. Bu topraklarda hepimiz biraz Kürtüz ve Türküz. Biz kimin başını nasıl secdeye koyacak olduğu ile meşgul değiliz. Biz insanların başını dik tutarak bu topraklarda insan gibi yaşamasını sağlayabilmenin, kimin çocuğunun iş bulacağının, kimin geleceğe güvenle bakacağının derdindeyiz" dedi.

        HEPİMİZ ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ

        Bakan Günay, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde düzenlenen Seyyid Cemal Sultan'ı anma törenlerine katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Günay, Türkiye topraklarında etnik köken ve inanç ayrım olmadığını söyledi. Günay, Türkiye Cumhuriyeti'nin zengin kültürlü yapısına dikkati çekerek, ''Hepimiz Aleviyiz ve Sünniyiz. Hepimiz elhamdülillah Müslümanız. Aramızdaki Hıristiyan vatandaşların bile peygamberimizin anasına saygısı var. Bizim de Hazreti İsa'nın anasına saygımız var. Hazreti İsa'nın anası Meryem Anamızdır. Hazreti Muhammed'in anası nasıl bizim anamız ise Hazreti İsa'nın anası da bizim kutsal anamızdır. Bu topraklarda ayrım yok. Bu topraklarda Müslüman, Hıristiyan, Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi hepimizin farklı isimleri olabilir ama tek soyadımız var, o da hepimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğudur. Bu topraklarda hepimiz biraz Kürtüz ve Türküz. Hatta hepimizin ceddinde ve kanında, gelininde, kızında, damadında başka etnik kökenlerin de payı olabilir'' şeklinde konuştu.

        CAMİ DE HAKTIR CEMEVİ DE

        Bakan Günay, ''Kime hangi imkan veriliyorsa o imkan herkesin hakkıdır. Sen cami istiyorsan sen de cemevi istiyorsan, cami de haktır, cemevi de haktır, manastır da medrese de haktır. Bu topraklarda isteyen aynı Yaradan'a istediği gibi başını secdeye koyabilir. Kimin başını nasıl secdeye koyacağıyla meşgul değiliz. İnsanların başlarını dik tutarak bu topraklarda insan gibi yaşamasını sağlayabilmenin, kimin çocuğunun iş bulacağının, kimin geleceğe güvenle bakacağının derdindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bununla meşguldür. Vatandaşımızın dik, ayakta ve onurlu durması ve geleceğe güvenle bakmasıyla meşgulüz. Bütün o eski defterleri ve kavgaları kapattık. Bütün o eski düşmanlıkları kapattık. Şimdi hepimiz birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin aynı haklara sahip yurttaşları olarak hep birlikte omuz omuza vereceğiz. Tek gayemiz vardır, o da çocuklarımızın yaşamlarının bizim yaşamlarımızdan daha güzel, kardeşçe ve bereketli olmasıdır. Bütün çabamız, gayretimiz bunun içindir.''

        ''İNCİNSEN DE İNCİTME' DİYEN BİR BÜYÜK HÜNKAR IŞIĞINDAN GELİYORUZ

        Günay, Türk insanının Hacı Bektaş Veli'nin 'İncitsen de incitme' anlayışında olduğunu belirterek, ''Geçmişte incinmiş bile olsak, hakkımız yenmiş bile olsa, inancımıza, ibadetimize, itikadımıza saygısızlık ve itiraz yapılmış bile kimseyi incitmeyiz çünkü 'İncinsen de incitme' diyen bir büyük hünkar ışığından geliyoruz'' dedi. Bakan Günay, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli gibi isimlerin Türkiye topraklarını vatan kıldığını belirtti. Törenlere, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Afyonkarahisar milletvekilleri Ahmet Koca, Sait Açba ve Abdülkadir Akcan ile İstanbul ve Eskişehir'den gelen vatandaşlar katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ