Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Yargı bağımsızdır"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, ''AK Parti yöneticilerinin, 2011 seçimlerine kadar milliyetçiliği kullanma, istismar etme ve çakma milliyetçi görünme kararı aldıklarını ve bu yüzsüzlüğü seçim stratejisi haline getirdiklerini'' öne sürdü.

        Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, ''Siyasi partilerin görevinin, demokrasiyi bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaşatmak, aynı zamanda da iktidarın yönetilenler üzerinde tahakkümünü önleyerek devlet otoritesini dengelemek olduğunu'' belirtti.

        AKP iktidarının kendisi gibi düşünmeyen partilere tahammül gösteremeyerek, antidemokratik zihniyetini ortaya koyduğunu iddia eden Yalçın, şunları kaydetti:

        ''MHP'nin halkın oylarıyla Meclise girdiğini unutan AKP zihniyeti, partimizi ve camiamızın varlığını çoğulcu demokrasi yerine terörün varlığına bağlamak gafletine düşmüştür. İktidardaki bir partiye düşen, meşruiyetine asla dil uzatılamayacak partilerle birlikte siyaseti sürdürmeyi içine sindirmektir. Bu gerçek, demokrasinin olmazsa olmaz kurallarındandır.

        MHP, Türk milletinin bütün kesimlerinden oy alan, milletimizi oluşturan bütün unsurların içinde yer aldığı bir siyasi partidir. AKP'nin partimiz hakkında kamuoyunda yaratmaya çalıştığı yanılsama, iktidarın siyasette tuttuğu antidemokratik yolu ele vermektedir. AKP yöneticileri, 2011 seçimlerine kadar milliyetçiliği kullanma, istismar etme ve çakma milliyetçi görünme kararı almış ve bu yüzsüzlüğü seçim stratejisi haline getirmişlerdir. AKP'nin milleti aldatmaya yönelik ikiyüzlü politikalarına son zamanlarda bir yenisi eklenmiştir. AKP'nin enternasyonalist siyasi söylemini değiştirerek milliyetçiliği kullanmaya yönelmesi, milleti kandırmayı hedefleyen bir seçim stratejisidir.''

        AKP'nin yargı alanındaki yasal düzenlemelerinin adalet sistemini çökerteceğini ve tek parti diktasına zemin hazırlayacağını iddia eden Yalçın, açıklamasında, ''Adaletin herkese gerekli olduğunu, yargıya müdahale edebilen bir yürütme erkini kendisi gibi düşünmeyen çoğunluğun tepesinde Demokles'in kılıcı gibi sallamaya kalkanların, yarın adalet olgusunun kendilerine de lazım olduğunu acı bir şekilde anlayacaklar'' ifadelerine yer verdi.

        Geçmişte yargı bağımsızlığının olmadığından, yargının politize edildiğinden söz eden AK Parti'nin, şimdi kendi karanlık emellerine zemin hazırlayacak yargı sistemini oluşturma çabalarına hız verdiğini savunan Yalçın, ''Bundan böyle yargıya kendi yandaşlarını hakim kıldıkça yargıdan ve adalet mekanizmasından şikayet yerine savunmaya geçecekler, bu defa kendileri 'Yargı bağımsızdır' diyeceklerdir. AKP, zihniyet gereği antidemokrat olduğu halde, anayasa tartışmalarıyla halkın gözünü boyamıştır'' görüşünü bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ