Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "CHP konunun içine çekilmeye çalışıyor"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerin gazetelere yansıyan ifadelerindeki CHP ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'a ilişkin iddialarla ilgili, ''Son tutuklamalarla birlikte CHP, konunun içine çekilmeye çalışılıyor. Bunların hepsi belden aşağı vuruşlardır. Bu belden aşağı vuruşlar, CHP'yi etkilemez'' dedi.

        Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin, yoksulluğun derinleştiği, toplumsal ve bireysel trajedilerin arttığı bir dönemden geçtiğini ileri sürdü.

        AK Parti ve temsilcilerinin ''ekonomide yaratılan mucizelerden ve nereden nereye hikayelerinden'' bahsettiklerini ifade eden Öztrak, ''Fakat artık mızrağı çuvala sığdıramıyorlar. Devletin filtrelerinden geçirilen resmi istatistikler bile bu ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal tahribatı saklayamıyor'' diye konuştu.

        Öztrak, 2009 yılına ilişkin Türkiye'de gelir ve yaşam koşulları araştırma sonuçlarına göre, yoksul sayısının kriz döneminde 1 milyon 70 bin kişi artarak 17 milyon 123 bin kişiye ulaştığını, yoksul nüfusun 2 Avusturya nüfusu ettiğini, ülkede her dört kişiden birin yoksul olduğunu söyledi.

        Nüfusun yüzde 87'sinin yani yaklaşık 62 milyon kişinin evinden uzakta 1 hafta bile tatil yapamadığını, yüzde 38'inin ise evinin ısınma ihtiyacını karılayamadığını ileri süren Öztrak, ekonomik sorunlarının çözümünün, sosyal devletin yeniden ayağa kaldırılmasıyla mümkün olacağını kaydetti.

        Aile Sigortası ile yoksulluk sorununu kendilerinin çözeceğini belirten Öztrak, ''Bu ülkede ihtiyacı olan her vatandaşımız, vatandaşlık hakkı olarak, insan onuruna yakışır bir biçimde bu sigortadan yararlanacak. Bu ülkede bebekler açlıktan, babalar çaresizlikten ölmeyecek'' dedi.

        Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerin gazetelere yansıyan ifadelerindeki CHP ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'a ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

        ''Son tutuklamalarla birlikte CHP, konunun içine çekilmeye çalışılıyor. Bunların hepsi belden aşağı vuruşlardır. Bu belden aşağı vuruşlar, CHP'yi etkilemez. CHP halkın gerçek gündemini dile getirmeye devam edecektir. Söylenenler bizim gündemimizi karartamayacak. Bunları, üretilmiş senaryolar olarak görüyoruz ve bu nedenle de bu konularla ilgili çok fazla yorum yapmayı uygun bulmuyoruz.''

        Öztrak, CHP'nin seçim takvimine ilişkin soru üzerine ise Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini açıklanmasının ardından partinin kendi takvimini açıklayacağını söyledi.

        CHP'nin, milletvekili genel seçimlerinde ''Kürtçe açılım adı altında Kürtçe reklamlar yapılacağı ve seçim bildirgesinde Kürtçe seçmeli ders konusunun yer alacağı şeklinde haberler çıktı. Bunlara ilişkin değerlendirmeniz ne olacak?'' sorusunu yanıtlayan Öztrak, ''Bu konuların hiçbiri Merkez Yönetim Kuruluna gelmedi. Bunlar nereden çıkıyor, anlamakta güçlük çekiyoruz'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ