Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Suriye'ye seyirci kalamayız"

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Suriye'de devletin tanklarının kendi vatandaşlarına namlu uzatmasına biz seyirci kalamayız. Eğer Suriye'de yapılanlara biz duyarsız kalırsak, o zaman 'Dersim'de analar ağladı da ne oldu' diyen zihniyetle aynı kulvara düşeriz'' dedi.

        Bağış, AK Parti Bağcılar İlçe Gençlik Kollarının, Bağcılar Halk Sarayında düzenlenen Olağan Kongresine katıldı.

        Bakan Bağış, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin Türkiye'nin sorunlarını teker teker çözmek için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ana kademesiyle, gençlik kollarıyla tek yumruk bir şekilde çalıştığını vurguladı.

        ''İşte o çalışmanın neticesinde bugün 10. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, geriye dönüp baktığımızda şu 10 yıla 3 iktidar dönemini sığdırmışız'' diyen Bağış, bu 3 iktidar döneminde de tek bir AK Partilinin Türkiye'ye bir kriz, bir utanç yaşatmadığını, eskiden bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla yüzde 8 bin faiz ödeyen Türkiye'nin bugün dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu ifade etti.

        Bugün Türkiye'de uçak 15 dakika rötar yapınca şikayet eden bir topluma mensup olmanın kendilerine gurur verdiğini dile getiren Bağış, ''10 yılda Türkiye'nin çok değiştiğini, gücüne güç kattığını anlattı.

        ''Bütün bu yaptıklarımızın sırrı, millet sevgisidir'' diyen Bağış, AK Partinin diğer siyasi hareketler gibi millete fil dişi kulelerden bakmadığını, hor görmediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

        ''Tam aksine hep sığındığımız liman milletin limanı oldu. Bu hareketin Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, dünya vicdanının sesi haline gelen Sayın Recep Tayyip Erdoğan da sizler gibi gençlik hareketinden çıktı. Bu salondaki herkes genç. Çünkü AK Parti genç. AK Partinin Türkiye'ye vereceği dinamizm, AK Partinin Türkiye'nin sorunlarını çözmedeki azmi herkese ilham kaynağı oluyor.

        Muhalefet partilerimizin de bizi örnek almaya başlamaları hepimizin gurur duyması gereken bir süreç. Kendi tüzüklerini değiştirip AK Partinin tüzüğünü örnek alan ana muhalefet partilerimiz var. Yaptıkları çalışmalarda AK Partinin çalışmalarını tekrar etmeye çalışan siyasi hareketler var. Bunlar, bizim milletimizle kurduğumuz bu diyaloğu kurmak konusunda çaba gösterirlerse bunu alkışlamamız gerekir. Çünkü Türkiye'nin önemli sorunlarından bir tanesi muhalefet partilerimizin milletten kopuk oluşudur. Onların da kendi milletinin değerleriyle barışma konusunda eğer iradeleri varsa ona da sahip çıkmak gerekir.''

        SURİYE'DEKİ DURUM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Suriye'nin iç işlerine karışmayın'' sözünü anımsatarak, bu yorumu da eleştirmek gerektiğini ifade eden Bağış, ''Çünkü Suriye'de yaşananlar bir insanlık dramıdır. Suriye'de devletin tanklarının kendi vatandaşlarına namlu uzatmasına biz seyirci kalamayız. Eğer Suriye'de yapılanlara biz duyarsız kalırsak, o zaman 'Dersim'de analar ağladı da ne oldu' diyen zihniyetle aynı kulvara düşeriz'' dedi.

        Bakan Bağış, Kılıçdaroğlu'nun Dersim konusunda partisinin bazı sözcülerini eleştirdiğini anımsatarak, bu yüzden Suriye konusunda sessiz kalmayı tercih etmesinin Kılıçdaroğlu'nu çok büyük bir çelişkiye düşürdüğünü söyledi.

        ''Biz ne Suriye'deki insanlık dramına sessiz kalabiliriz, ne Gazze'deki insanlık dramına, ne Somali'deki insanlık dramına sessiz kalabiliriz'' diyen Bağış, Norveç'teki katliamı hatırlattı.

        Bağış, eğer Avrupa'da bugün bir ırkçılık durumu varsa orada da seslerini yükselteceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

        ''Bir yanlış varsa biz onu dile getiririz. İşte AK Parti'nin farklı budur. Biz tahakküm altına giremeyiz. Biz doğru bildiklerimizi söylediğimiz sürece siyaset yaparız. Doğru bildiğimizi söyleyemezsek de siyasette bizim yerimiz olmaz. İşte AK Parti'nin lideri dik duruşuyla kimileri 'muhtar bile olamaz' derken dünya vicdanının sesi olabildiyse, sadece Türkiye'nin değil bölgenin büyük ustası olabildiyse doğru bildiğini söyleyebildiği için olmuştur.''

        Kongreye, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun yanı sıra, Milletvekilleri Harun Karaca, Feyzullah Kıyıklık, Hakan Şükür, Muhammet Bilal Macit gibi isimler de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ