Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Uyuşturucu trafiğinin Latin Amerika’daki en önemli duraklarından Kolombiya

        Uyuşturucu trafiğinin Latin Amerika’daki en önemli duraklarından Kolombiya, 1980’lerde binlerce kişinin ölümüne neden olan ‘kokain kralı’ Pablo Escobar’ı anlatan yeni bir televizyon dizisiyle yatıp kalkı

        46 milyon nüfuslu ülkede mayıs ayının sonlarında yayınlanmaya başlayan “Pablo Escobar: Kötülüğün Patronu” adlı televizyon dizisi reyting rekorları kırarken Escobar’ın insancıl yönlerini de ele almasıyla tartışma yarattı. 1984’te Escobar’ın emriyle öldürülen dönemin Adalet Bakanı Rodrigo Lara Bonilla’nun oğlu Rodrigo Lara Restrepo “Bu çok kötü bir suçluyu bir idole çevirecek yanlış ve değersiz bir yorum” diyerek Escobar’ı çocuklarına düşkün bir aile babası olarak sunan diziyi eleştirdi.

        Fakat dizinin yapım ekibinde Escobar teröründen çekmiş ailelerden gelen isimler de mevcut. Senarist Juana Uribe, Escobar’ın adamları tarafından 7 ay rehin tutulan Maruja Pacho’un kızıyken ortak yapımcı Camilo Cano’nun babası mafyaya savaş açan El Espectador gazetesinin önde gelen editörlerinden biri olarak 1986’da uyuşturucu karteli tarafından öldürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ