Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Hata büyüktür Diyarbakırlılar affetmeyecektir"

        Sanatçının Diyarbakır halkından özür dileyerek, 2 hafta içerisinde kente gidip yöre insanının gönüllerini alıp okul yapmak istediğini sözlerine rağmen Diyarbakırlılar Akalın'a ateş püskürüyor. Sanatçıya dava açan Diyarbakırlılar, "Biz Demet Akalın'ın ağır sözleri sonrası yaptığı özrü ve okul yapmak istemesini kabul etmiyor ve kendisini kınıyoruz"şeklinde konuştular.

        Bodrum'da verdiği konserde seyircileri coşturmak için "Ağabey Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nerden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz ağabey. İnsan bir tempo, bir alkış bir şey yapar yani. Soğuk soğuk şurada şortla çıktık. Çok ruhsuz başladınız geceye" demesi Diyarbakırlıların büyük tepkisine neden oldu. Kente ünlü sanatçının kaset satışları dururken posterlerinin yırtan vatandaşların tepkisi dinmiyor. Demet Akalın'a yönelik kamuoyunda oluşan tepkiler nedeniyle sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve Diyarbakır halkından özür dileyip kente gidip okul yapacağını sözlerine rağmen ünlü sanatçıya yönelik başlayan tepki dinmedi. Akalın'a yönelik tansiyon kente dinmezken vatandaşlar sanatçının özrünü kabul etmedikleri gibi okul yapmasını da istemiyor.

        AKALIN SÖZLERİ MAHKEMELİK OLDU

        Demet Akalın'ın sözlerine tepki göstermek için avukatı aracılığı ile dava açan Diyarbakır Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Nedim Çizmeci, sanatçının yapmış olduğu özrünü kabul etmenin zaman alacağını söyledi. Demet Akalın'ın yıllardan beri sevdikleri bir sanatçı olduğunu ve kentte sürekli misafir olarak ağırladıklarını, buna rağmen sanatçının Diyarbakır halkına yönelik sarf etmiş olduğu hakaret içerin sözlerine anlam veremediklerini belirten Çizmeci" Demet Akalın, bütün Diyarbakırlıların kabul edemeyeceği bir gaf yaptı. Bunu kabul edilemez olarak görüyoruz. Diyarbakır'a gelmek için beni davet eden diyen bir sanatçıdan bu tür sözleri duymak bizi şok etti.Ancak buna rağmen bir hata yaptığı kanaatindeyim. Sonrası kendisi çıkıp bir basın toplantısı ile özür diledi. Artık Diyarbakır halkının özverisine kalmış birşey. Diyarbakır halkı affedip affetmeyeceği, dava açıp üzerine gider mi bunu zaman gösterir. Diyarbakır Kültür ve Turizm Derneği olarak dava açtık. Arkadaşlarımız ile görüşeceğiz. Davayı çekip çekmeyeceğimiz daha sonra kararlaştıracağız. Bir Diyarbakır demek dünyaya yayılmış demektir. Birkaç sivil toplum örgütüyle sınırlı değildir. Dünyanın her yerinden tepki geliyor. Kabul edilemez birşey, ancak özür diledikten sonra ortamın daha yumuşayacağı kanaatindeyim. Ancak sanatçılar konuşurken daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bazı illerin üzerinde kendilerine pay çıkarmaya kalkışmasınlar bunlar gerçek sanatçılara yakışmayan hareketlerdir"dedi.

        Diyarbakır'ın bir çok medeniyete beşiklik ettiğini ve şehirleşme anlamında dünyada metre kareye en çok sanatçının çıktığı yerin Diyarbakır olduğunu belirten Nedim Çizmeci, Demet Akalın'ın özür dileyip okul yapacağını eleştirerek " Böyle bir gaf yaptıktan sonra, okul yapacağım demesi bizi bağlamıyor. Yani ben okul yaptım üzerini örteyim. Rüşvet mantığıyla kapatın bu konuyu demek doğru değil. Bizim bu şekilde yapılacak okula ihtiyacımız yok. Bizim okulumuz da var. İşadamlarımız, devletimiz gereken okulları yapıyor. Herkes gerekli ilgi alakayı gösteriyor.O şekilde okula ihtiyacımız yok. Demet hanımın kesinlikle Diyarbakır'a gelmesi şart. Halktan bir daha özür dilemesi, çünkü yapılan hakaret çok büyüktür. Bu sadece Diyarbakır için değil, hiç bir il için kabul edilemez."şeklinde konuştu

        ÖZÜR KABUL EDİLMEDİ

        Demet Akalın Diyarbakırlılara hakeret içerin gafı üzerine sokaktaki bütün vatandaşlar sanatçıya birlik olurcasına tepkili. Ünlü sanatçıya ateş adeta ateş püsküren Diyarbakırlı vatandaşlar,"Kendisi sevdiğimiz, severek dinlediğimiz bir sanatçıydı. Ancak son sözleri bizi derinde üzmüştür. Kendisine bu sözleri yakıştırmadığımız gibi sözlerinden dolayı kınıyoruz. Yapılan hata çok büyük onun için özrünü kabul etmiyoruz. Medya aracılığı ile okul yapmak istediğini belirtmiş. Bizim onun okuluna ihtiyacımız yok." şeklinde konuştular.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ