Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Enerji içeceği firmasına dava!

        Enerji içeceği içtikten kısa bir süre sonra kızları Anais Fournier'in öldüğünü öne süren ailesi dava açtı.

        Amerika'nın Maryland Eyaleti'ndeki Hagerstown kentinde enerji içeceği içen kızları 14 yaşındaki Anais Fournier'in kısa süre sonra öldüğünü öne süren ailesi dava açtı.

        Yapılan otopsi sonucunda ölümün kafeine bağlı kalp ritim bozukluğundan kaynaklandığı belirtilirken, enerji içeceği firması tüketicilere içeceklerinin riskleri hakkında uyarıda bulunmadığı öne sürüldü.

        Dava açılmasından ve FDA' nın son 3 yılda enerji içeceklerine bağlanan 5 ölüm olayı olduğunu ve bu ilişkiyi araştırdıklarını bildirmesinden sonra şirket hisselerinde yüzde 14 değer kaybı olduğu savunuldu.

        Ölümlerin doğrudan enerji içeceklerine bağlı olmadığını bildiren FDA sözcülerinden Shelly Burgess, kurumlarına 5 kişinin yüksek miktarda kafein içeren enerji içecekleri nedeniyle öldüğünü, bir kişinin ise ölümle sonuçlanmayan kalp krizi geçirdiğini açıkladı.

        Amerika'da enerji içeceklerine bağlı acil başvuruların son yıllarda arttığını, bildirilirken, suçlanan firmanın sözcüsü Evan Pondel, son 16 yılda 8 milyardan fazla kutu içecek satıldığını Anais Fournier'in ölümünden sorumlu olmadıklarını savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ