Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Türkiye'nin Nabzı'nda karşı karşıya gelen AK Partili Metiner ile CHP'li Alaattin Yüksel birbirlerini suçladı

        Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı'nda tartışan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel birbirini suçladı.

        Metiner, Sinop'taki olayların içinde CHP'li unsurların olduğunu iddia ederken CHP'li vekil Yılmaz ise AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı'nın da tepki gösteren kalabalık grubun içinde yer aldığını öne sürdü.

        Milletvekilleri şöyle konuştu:

        YAŞANANLARLA PARTİMİZİN İLİŞKİSİ YOKTUR

        Alaattin Yüksel (CHP İzmir Milletvekili):

        BDP'li milletvekili Karadeniz'de kendini anlatmak istemiştir. İyi niyetli bir geziye çıkmışlardır. Barış sürecine en çok karşı olduğu söylenen ki, bana göre öyle değildir Karadeniz'le kucaklaşıp süreci anlatmak için oraya gitmişlerdir. Her siyasi partiden milletvekilinin Türkiye'nin her tarafına gidip görüşlerini anlatma özgürlüğüne sahiptirler. Sinop'ta ve Samsun'da yaşanan sıkıntıları bu açıdan doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum.CHP Milletvekilimizin Sinop'ta yaşananların partimizle hiçbir ilişkisi olmadığını söylemiştir. Biz parti olarak asla kimsenin düzenlediği partileri basmak ve sıkıntı yaratmak gibi bir amacı olamaz.

        Mehmet Metiner (AK Parti Adıyaman Milletvekili):

        Sinop'ta yaşananlar üzücüdür, öncelikle kınıyoruz. Demokratik tepkiyi anlamak, anlamlandırmak mümkün ama bu tepki değildir, anlamak ve anlamlandırmak mümkün değildir. Oradaki tepki derin bir provokasyonun izlerini taşıyor. Orada hangi toplumsal unsurların rol aldığını hepimiz biliyoruz. Sayın CHP'li milletvekili kınıyorsa bunu takdiri şayan olarak değerlendiriyoruz. Sayın Alaattin Yüksel çok değerli bir sosyal demokrat siyasetçidir. Ancak birtakım odaklar tarafından kullanılmaya müsait bir kitlenin oluşturulmasına yönelik söylemler kullanıyorsunuz, bu da sizin siyasi bir dahliniz olduğu anlamına gelir. MHP'ye aynı şeyleri söylemeye hakkımız yok. Artık bu sorunun çözümünü önemseyen AK Parti'ye destek vermelidirler.

        CHP'Lİ BİRTAKIM UNSURLAR OLAYLARDA YERALDI

        Sayın Başbakan CHP ve MHP'nin tabanına işaret ediyorsa herhalde sadece siyaseten yapılmış bir eleştiri olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. MHP etnik milliyetçilik üzerinden sürece şiddet ve hiddetle müdahale etmeyi düşünebilir. Ama sosyal demokrat bir parti olduğunu söyleyen CHP sorunu çözmek yerine söylemsel düzeyde yanlış bir yola girmiştir. Malum güç odakları bu tür toplumsal fayı harekete geçirmek istiyorlar. Sayın Başbakan bir şey söylüyorsa mutlaka bildiği bir şey vardır. Ben olayın içinde bulunan birtakım CHP'li unsurların da, ulusalcı dürtülerin, CHP'yi sosyal demokratlıktan hızla uzaklaştırıldığını söylemek isterim.

        Alaattin Yüksel: Sayın Metiner'in söylediklerini anlamak çok zor. CHP hangi yola girmiş doğrusu anlamış değilim. CHP başından beri Türkiye'de barışı, demokrasi ve özgürlükleri savunan bir partidir. Sinop'ta yaşanan olaylarda milletvekilleri 8 saat boyunca mahsur kalıyorlar. İktidarda olan parti AKP'dir. Orada yaşananların Sivas'ı çağrıştırır biçimde hiçbir tedbir alınmaması, kalabalığın saatler boyunca daha büyük rakamlara ulaşması düşündürücüdür. Oraya gelenlerin içinde AKP eski gençlik kolları başkanları da vardır. CHP sadece demokrasinin yanında olmuştur. Orada 10 saat boyunca bilinçli müdahalede bulunmayan polis, Silivri'deki yapılanlarla benzer tavır göstermiştir. Yüzlerce vatandaşımız Silivri'de yaşanan vahşetin boyutlarına şahit olmuştur. Aynı polis Sinop'ta müdahale etmemiştir. Milletvekilleri, sanatçılar hapislerde yaşadığı bir dönemden bahsediyoruz. Metiner'e göre CHP hangi yola girmiştir merak ediyoruz. Bence Başbakan'ı konuşturmamak lazım. Başbakan'ın nerede nasıl konuştuğunu bilmiyor. Bizim ulusalcılığımızın ırkçılıkla en ufak bir ilişkisi yoktur. Bizim ulusalcılığımız Atatürk milliyetçiliğidir. CHP barış sürecinde sorunun çözümü için geçmişinden beri bu konuda en detaylı çalışmaları yapan partidir. Türkçe dışında başka dillerin konuşulmasıyla ilgili Deniz Baykal ve arkadaşları kanun teklifi vermişlerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ