Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun PS4 satış rakamları açıklandı - Teknoloji Haberleri

        Sony’nin 2013 yılında çıkardığı oyun konsolu PlayStation 4 (PS4), beşinci yılında 86 milyonluk satış rakamını aştı.İlk olarak 15 Kasım 2013 tarihinde piyasaya sürülen PS4’ün 5. yıldönümüyle ilgili olarak Sony’den yapılan açıklamada, PS4’ün dünya genelindeki satışlarının 86.1 milyona ulaştığı duyuruldu.

        PlayStation’ın resmi blogundan yapılan açıklamaya göre son 5 yılda PS4 platformu için satılan yazılım sayısı ise 777.9 milyonu buldu.

        REKLAM

        Aradan geçen 5 yılda PS4’ün sistem yazılımına 11 ana güncelleme gelirken, PS4’te en çok satılan 5 oyun ise şunlar oldu:Call of Duty: Black Ops III, Call of Duty: WWII, FIFA 17, FIFA 18, Grand Theft Auto V.

        PS4’ün 5 yıllık geçmişinde öne çıkanlarla ilgili hazırlanan infografik şöyle:

        ZİRVE HALEN PS2’NİN

        Oyun tarihinde şu ana kadar en çok satan konsol ünvanı, halen PlayStation 2’ye (PS2) ait. 2000 yılında çıkan PS2’nin toplam satış rakamı 158 milyon adedi bulmuştu. İkinci sırada ise 2004 yılında Nintendo’nun çıkardığı ve satışa sunduğu ve 155 milyonluk satış rakamına ulaşan taşınabilir oyun konsolu Nintendo DS bulunuyor.

        25 YILLIK E3’E İLK KEZ KATILMAYACAK!

        Ortalama 5 yılda bir yeni PS modelini çıkaran Sony’den PlayStation 5 (PS5) için beklentiler iyice artarken, şirketten oyunseverleri üzecek bir haber geldi. Sony’nin oyun sektörünün önemli etkinliklerinden olan VE 1995 yılından bu yana her yıl düzenlenen E3’e 2019 yılında katılmayacağı belirtildi.

        PlayStation’ın iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Clark, “Her zaman yenilikçi davranış stilini, farklı düşünmeyi ve oyuncularımızı memnun etmenin yeni yollarını arıyoruz. Bunun sonucunda yaptığımız bazı planların tarihsel olarak çakışmasından dolayı E3 etkinliğine 2019’da katılmama kararı aldık” dedi.

        Böylece, 11-13 Haziran 2019 tarihlerin arasında ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenecek olan E3’ün 25 yıllık tarihinde ilk kez Sony yer almayacak.Sony’nin bu kararı, “PS5’in çıkışı erteleniyor mu?” sorusunu da beraberinde getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ