Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin: Koronavirüs mücadelesinde önümüzdeki 2-3 hafta belirleyici! - Haberler

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, "Ekonomiyi durduramayız. Bölgeler arasındaki taşıt trafiğini, yük ve yolcu taşımacılığını kapatamayız, işletmelerin çalışmalarını kitleler halinde kısıtlayamayız." dedi.

        Rusya’da artan koronavirüs vakalarına karşı hemen hemen her gün telekonferans yoluyla toplantılar gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı VladimirPutinson olarak bölge başkanları ile toplantı yaptı. Ülke genelinde koronavirüs vaka sayısının 8 bin 672’ye ölü sayısının ise 63’e yükseldiğini hatırlatanPutin, ülke geneli için yeni kararlarını açıkladı.

        Rus halkının karantina sürecinden sıkıldığını vurgulayanPutin, “Bir yorgunluk oluştuğunu anlıyorum zira çoğu kişi için sürekli dört duvar arasında bulunmak sıkıcı ve rahatsız edici bir durum. Önümüzdeki iki-üç hafta Rusya'da koronavirüsle mücadelede belirleyici olacak” dedi.

        REKLAM

        Koronavirüsün ekonomik sorunlara yol açtığını ifade edenPutin, “Ekonomiyi durduramayız. Bölgeler arasındaki taşıt trafiğini, yük ve yolcu taşımacılığını kapatamayız, işletmelerin çalışmalarını kitleler halinde kısıtlayamayız. Bunun ne kadar yıkıcı sonuçlara yol açacağını anlamamız gerekir” ifadelerini kullandı.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAAŞINA ZAM YAPILDI

        Rusya’da koronavirüs ile mücadelede Rus doktor ve hemşirelerin çabalarını takdirle karşıladığını söyleyenPutinbu konuda da ek paket hazırladıklarını söyledi.Putindoktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının maaşlarına zam yapıldığını söyleyerek, “Doktorlar, hemşireler, sağlık personeli için de özel çalışma koşulları ve artan yük nedeniyle ek ödeme yapılmasını kararlaştırdık. Federal bütçeden bunun için 10 milyar rubleden fazla kaynak ayrıldı ve en kısa sürede bölgelere ulaşacak. İnsanlar, bu ödemeleri zamanında, gecikme olmaksızın almalı” diyerek bölge başkanlarına bu konuda doğrudan talimat verdi.

        "ŞİRKETLER SAĞLIK KURALLARINA UYARAK ÇALIŞMALI"

        Rusya’da özel sektör ile ilgili de açıklamalarda bulunanPutinbu konuda da bölge başkanlarına talimat vererek korona virüsünden zarar gören şirketlerin listesinin oluşturulmasını istedi. Şirketlerin sağlık kurallarına uyarak çalışması gerektiğini vurgulayanPutin, “Şirketlerin, kuruluşların, işletmelerin normal çalışma grafiklerine dönmeleri için gereken tüm koşulları oluşturmalıyız. Yüksek risk nedeniyle çalışmaları kısıtlanan işletmelere ilişkin net bir liste oluşturulmalı. Diğer kuruluşlar, tüm sağlık gerekliliklerine ve güvenlik kurallarına uyarak çalışmalarını sürdürebilir” diye konuştu.

        RUSLARIN KİMLİK VE PASAPORT SÜRELERİ UZATILDI

        Koronavirüs nedeniyle Rus halkının karantina nedeniyle evlerinden çıkamadığını hatırlatanPutin, bu nedenle milyonlarca Rus halkının bürokratik işlemlerini gerçekleştiremediğini ifade etti. Bu konuda da Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını belirtenPutin, Rus halkının kimlik ve pasaport sürelerinin otomatik olarak 3 ay boyunca uzatıldığını söyledi. Rus hükümetine de talimat verdiğini duyuranPutin, hükümet tarafından bireysel kredi kullanan kişilerin ödeme ve ipoteklerinde yeni bir düzenlemeye gidilerek kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ