Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin ve Merkel'den Kuzey Kore için ortak kınama!

        Putin ve Merkel, bugün Berlin'in talebi üzerine telefonda görüştü. Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği son eylemlerkapsamında Kore yarımadasındaki durumu ele alan Putin ve Merkel, Pyongyang'ın BM Güvenlik Konseyi kararlarını tanımamasını kınadı.

        Pyongyang yönetiminin attığı adımların bölgesel barış ve güvenlik için ciddi tehdit oluşturduğunu kaydeden Putin ve Merkel, krizin ancak diplomatik yollardan ve ilgili tüm taraflar arasında yeniden diyalog kurularak çözülebileceğinin altını çizdi.

        Putin ve Merkel, Kore yarımadasındaki durumla ilgili dışişleri bakanları düzeyinde yapılan istişarelerin sürdürülmesi konusunda anlaştı.

        Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert,iki liderin, Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbas bölgesine BM misyonunun gönderilmesine ilişkin teklifini de ele aldığını aktardı.

        Merkel'in, Rus inisiyatifini prensipte memnuniyetle karşıladığını ancak görevlendirmeye ilişkin bazı değişikliklerin yapılması gerektiğine dikkati çektiğini kaydeden Seibert, Putin'in de bunu olumlu karşıladığını ve planlanan BM misyonunun temas hattıyla sınırlı olmamasını kabul ettiğini belirtti.

        Seibert, söz konusu BM misyonuyla daha çok Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin Minsk önlemler paketi kapsamında görev yaptıkları yerlerde korunacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ