Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ramazan Bayramı tatili kaç gün, hangi günlere denk geliyor? 2022 Bayram tatili 9 güne uzatıldı mı? Ramazan Bayramı tatili kaç gün ve 1 Mayıs ile birleşti mi?
        1

        Ramazan Bayramı 2022 yılında büyük bir heyecanla beklenirken tatilin ne zaman ve kaç gün olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan ayında farz olan oruç ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar Kadir Gecesi’nin ardından bayram sevincini yaşayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Ramazan ayı bu yıl 2 Nisan 2022 tarihinde başlarken Ramazan bayram tatili ise Mayıs ayına denk geliyor. 1 Mayıs gününe denk gelen Arefenin bir sonraki hafta sonu ile birleşmesiyle birlikte Ramazan bayram tatilinin 9 gün olabilme ihtimali üzerinde duruluyor. İşte, bayram tarihi ve konuyla merak edilenler…

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu sene Mayıs ayında kutlanacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olacak.

        3

        1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi

        2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü

        3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

        4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü

        DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK 2022?

        Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

        5

        BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI, UZALTI MI?

        Her sene 3 gün olarak kabul edilen Ramazan Bayramı'nın hafta sonuyla birleştirilip 9 gün tatil olarak kutlandığı seneler olmuştu. Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

        2022 RAMAZAN BAYRAMI İMSAK VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ