Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde camiler vatandaşlarla doldu taştı. Genç, yaşlı, kadın, erkek camileri dolduran vatandaşlar, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi. İftarla birlikte orucunu açan vatandaşlar, akşam ezanından itibaren camilere akın etti. Teravih namazı öncesinde verilen vaazlarda Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların kabul olacağı, kutsal gecenin ibadet edilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Yapılan duaların ardından teravih namazı kılındı.

        ERDOĞAN ALAK SURESİNİN 1. AYETİNİN GÖRSELİNİ PAYLAŞTI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Kadir Gecesi münasebetiyle paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Kadir Gecesi mesajıyla birlikte, Alak Suresi 1. Ayet'in görselini paylaştı.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN KADİR GECESİ MESAJI

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı mesajında, "Bu mübarek gecenin ülkece ihtiyacımız olan huzur, barış ve kardeşliği bize getirmesini dilerim. Kadir Geceniz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ