Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Rengi nedeniyle terk edilmişti! Şimdi herkes peşinden koşuyor
        1

        Albino ya da albinizm, doğumsal bir hastalık... Bu rahatsızlığı taşıyanlara albino deniyor. Dünyada 20 bin kişiden 1'inde melanin pigmentinin eksikliğinden kaynaklı meydana gelen albinizm görülüyor.

        2

        Tedavisi bulunmayan bu genetik rahatsızlığa sahip olanlar gerekli önlemleri aldıktan sonra normal bir hayat sürdürebiliyor elbette. Fakat Afrika ve Asya ülkelerinin çoğunda albinizm 'lanet' veya 'ekonomik yük' olarak görülüyor.

        3

        Çin'de albino olan çocukların büyük çoğunluğu sevgi dolu bir ailede yaşayamıyor. Afrika'da ise cadılar, ilaç yapmak için albinoların uzuvlarını kesiyor.

        4

        Çin'de dünyaya gelen Xueli Abbing de sadece albino olduğu için sokağa terk edilenlerden... 16 yıl önce bir yetimhanenin kapısına bırakılan Xueli, hayata yenik başladı. Neyse ki Hollandalı bir aile tarafından evlat edinildi, yeni annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşamak için Hollanda'ya taşındı.

        5

        11 yaşında moda endüstrisi tarafından fark edilen Xueli, genç yaşında Vogue dergisine kapak oldu. Dünyanın en büyük fotoğrafçılarıyla ve moda endüstrisindeki büyük markalarla çalışan Abbing, albinizm hakkında farkındalık yaratmak ve başkalarına ilham vermek için bir platforma sahip oldu. Genç kadın şimdilerde farklılıkların sesi oluyor.

        6

        Yetimhanedeki personelin kendisine Xue Li adını verdiğini söyleyen model, isminin 'güzel kar' anlamı taşıdığını söylüyor. Biyolojik ebeveynleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmayan Xueli doğum gününü dahi tam olarak bilmiyor.

        7

        11 yaşındayken şans eseri modellikle tanışan Xueli süreci şu cümlelerle anlatıyor:

        "Annem Hong Konglu bir tasarımcıyla temas halindeydi. Tasarımcının yarık dudaklı bir oğlu vardı ve onun için göz alıcı kıyafetler tasarlamak istediğine karar verdi, böylece insanlar her zaman oğlunun sadece ağzına bakmayacaktı. Kampanyaya 'Mükemmel Kusurlar' adını verdi ve Hong Kong'daki defilesine katılmak isteyip istemediğimi sordu. Bu benim için harika bir deneyimdi.

        8

        Ondan sonra birkaç fotoğraf çekimine davet edildim. Brock Elbank çektiği portre fotoğraflarımı Instagram'da paylaştı. Bunun üzerine bir model ajansı iletişime geçti ve farklı insanları moda endüstrisinde temsil ettirme misyonuyla onlara katılmak isteyip istemediğimi sordu.

        9

        Bu arada Brock'un çektiği fotoğraflardan biri Vogue İtalya'nın Haziran 2019 baskısında yer aldı. O zamanlar ne kadar önemli bir dergi olduğunu bilmiyordum ve insanların neden bu kadar heyecanlandığını anlamam biraz zaman aldı. Modellikte farklı görünmek lanet değil bir lütuftur ve bana albinizm konusunda farkındalık yaratmak için bir platform sağlıyor."

        10

        Albinizm nedeniyle doğrudan güneş ışığına bakamadığını ekleyen Xueli, "İnsanlar görme bozukluğumun bana farklı bir bakış açısı kazandırdığını söylüyor. Başkalarının gözlemlemediği detayları görüyorum. Ayrıca geleneksel güzellik anlayışını daha az önemsememi sağlıyor. Belki de her şeyi düzgün göremediğim için insanların seslerine ve söyleyeceklerine daha çok odaklanıyorum. Bu yüzden iç güzellikleri benim için daha önemli" diyor.

        11

        Albinizmin lanet olmadığının her fırsatta altını çizen genç model, "Çocukların albinizm yüzünden öldürüldüğünü kabul etmeyeceğim" diyerek bu konuda insanların görüşünü değiştirmeyi amaçlıyor ve ekliyor:

        "Albinizm veya herhangi bir farklılığı olan diğer çocukların istedikleri her şeyi yapabileceklerini bilmelerini istiyorum. Ben bazı açılardan farklıyım ama diğer her konuda aynıyım. Sporu ve tırmanmayı seviyorum. Bunu herkes gibi yapabilirim. İnsanlar bir şeyler yapamayacağınızı söyleyebilir ama yapabilirsiniz, sadece deneyin."

        12

        İşte doğal güzellikleriyle büyüleyen diğer albinoların eşsiz fotoğrafları...