Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Rıdvan Dilmen'den play-off için yeni öneri! - Trabzonspor Haberleri
        1

        "Görüşler birkaç parçaya ayrıldı. Dünyadaki bu kriz devam ediyor, her ülke kendi içine kapandı, kendi ülkesinin sağlığını daha önemli görüyor, bu da çok doğal. Hiç karşılaşmadığımız bir olayla, bizim kuşağın bile karşılaşmadığı bir olay."

        2

        "Yeni bir dünya, yeni bir ekonomi, yeni bir sosyal hayata geçeceğimiz kesin. Futbol önemli bir sektör, bununla birlikte en çok sevilen spor dalı. Önce sağlık demek lazım."

        3

        "Bizim konuşmamızla, futbolcunun penceresi farklı olabilir, onlar da ikiye ayrılmış olabilir. Kulüpler de ikiye bölünmüş olabilir. Sivas'a parantez açayım, Rıza Çalımbay için önemli bir sezon, şampiyon olursa kendi kariyerine ve Türk futbol tarihine geçecek."

        4

        "'Benim ne işim var, oynamak istemiyorum' diyen oyuncu var. Bazen kulüplerin menfaatleri de ortaya çıkıyor. İlk 4 kulübün dışında hiçbir kulüp, ekonomik durum olmasa, oynamak istemezler. Tamer Tuna hocanın da oynamak istemediğini duydum."

        5

        "İtalya Futbol Federasyonu oynamak istiyor, sebebi ekonomik olarak oynamak istemeleri. İtalya Spor Bakanı 'zor' diyor. Fransa, devlet olarak müdahale etti, diğer ligler için lobi oluşturuyor. Şu anda öngörülerimiz çok doğru değil."

        6

        "Sosyal mesafesi vs korunarak, oyuncular 45 gündür ne kadar evlerinde çalışırlarsa çalışsınlar, yüzde 50'nin üzerinde performans kaybına uğradılar. Mayıs sonuna kadar idmanlarını yaparak, en azından 45 günü eritmiş olurlar. Oyuncuların 5 aylık bir fiziksel kaybı olur oynanmazsa."

        7

        "BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE TARAFTARI 'OYNANMASIN' DER"

        "Bugün Beşiktaş, Fenerbahçe taraftarına sorsan, 'Oynanmasın' der. Tabii ki öncelikle sağlık için söyler ama hedefsiz kaldığı için de söyler. Karmakarışık bir durum var."

        8

        "Antrenmanlara başlanabilir, mayıs sonuna kadar beklenecektir. Fransa'nın sandalına, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere gibi ülkeler de binerse, biz nasıl başlayacağız?"

        9

        "Alt liglerde bir sürü oyuncuların sıkıntılar var, kulüplerin ekonomik problemleri var. Sergen Yalçın '30 milyon Euro' diyor. Fenerbahçe Beko takımının bütçesine çekti takımı."

        10

        "Fenerbahçe Beko o bütçeyle mümkün değil. Bu süreci 7-8 yıl yaşayacağız. 'Önce sağlık diyeceğiz' diye düşünüyorum."

        11

        "UEFA'nın derdi Şampiyonlar Ligi ve UEFA'yı oynatmak, bunun nedeni sponsorlar. GazProm ve Socar, şu anda petrol fiyatları dipte. Önümüzdeki yıl Avrupa maçları olmasın. Diyelim ki eylüle kadar maçlar oynanmadı, 'Seneye Avrupa Kupaları yok' diyelim. UEFA'nın derdi ekonomi."

        12

        "FIFA Sağlık Kurulu açıklama yapıyor, Eylüle kadar oynamayın diyor. 1 yıl Avrupa Kupaları olmasın, ne olacak?"

        13

        "Önemli bilim insanlarının raporu doğrultusunda federasyon hareket edecek. Maçta itersin, korner olur, kalabalığa girersin... En azından fiziği korumak için antrenmanlar başlar."

        14

        "Kulüpler, Spor Bakanımız ile bir görüşme yaptı, aralarında istişare ettiler. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol hocamız var, Fatih Terim gibi bir futbol figürümüz var."

        15

        "Bir gün, 18 kulüp teknik adamıyla ikisinin önderliğinde telekonferans yapsalar, sonra 2. Lig hocalarıyla, sonra daha alttaki takımlarla toplantı yapsalar, TPFD Başkanı Hakan Ünsal da katılsa, kaptanlar aralarında görüşme yapsa keşke."

        16

        "12 Haziran'da maçlar başladı diyelim, maç falan izlemeyeceğiz, lunapark maçları göreceğiz. Langırt gibi olacak, onu söyleyeyim."

        17

        "Adana'da maç var, Mersin'de maç var diyelim, başka hastalıklar sıkıntı olabilir yazın. Avrupa Şampiyonaları oluyor yazın ama fazla maç oynamıyorlar, saatleri ayarlıyorlar, 6-7 maçta finale gidiyorlar."

        18

        "X takım şampiyon edilmiş, edilmemiş, düşmüş, düşmemiş... Kesinlikle düşünülmemeli. Maçları izliyoruz, 22 oyuncudan maksimum 3 kişi sakız çiğnerken görüyoruz. Ben mesela sakız ile oynayamazdım, maskeyle futbol olur mu?"

        19

        "İtalya bakanı 'İstemiyorum' diyor, federasyon başkanı 'İstiyorum' diyor. Yapılması gereken, idmanlarla oyuncuların kendini koruması. Sahada çalışınca, oyuncunun psikolojisi de iyi olur. Ben açıkçası illa ki oynanması taraftarı değilim."

        20

        "FIFA, 'Oynanırsa 5 değişiklik olsun' dedi. Çok doğru. Tükürüne kart dediler, o olmaz, ben oynasam 30. dakikada 2. sarı karttan atılırdım. Ben lama gibi tükürerek oynardım."

        21

        "Türkiye için şu önerim olabilir: Zaten 25 Temmuz'da bitecekse maçlar, eylülden önce de başlaması gözükmüyor, trafik de yoğun olacağı için, çok sevdiğim bir sistem değil ama playoff sistemine önümüzdeki yıl geçilmeli. 1 yıllığına playoff sistemine geçilebilir 2020-21 sezonu için."

        22

        "Sergen Yalçın 30 milyon Euro demiş, çok bile söylemiş. Fenerbahçe falan oralara çıkamaz. Teknik adamların kendi aralarında görüşmesi gerekiyor, oyuncuların kendi aralarında görüşmesi gerekiyor."

        23

        "Alt ligler dahil olmak üzere, koskoca şehirler küme düşecekler. Onların da psikolojisi var, istem dışı bir küme düşme olacak belki de."

        24

        "Kayseri ile Ankaragücü, 2. yarıya bakınca küme düşme hattından çıkmışlar, para harcamışlar. Bu yüzden bu kararları daha fazla insani, vicdani ve toplumumuzun moralini bozmayacak şekilde yapmak lazım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ