Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Rıdvan Dilmen'den Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu - Trabzonspor Haberleri
        1

        NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yorumladı:

        2

        İLK YARI SONU

        "Fenerbahçe'nin Kenardaki oyuncuları sayacak olursak yolda görsen kimse tanımaz. Eksiklere rağmen Trabzonspor deplasmanında Fenerbahçe'yi çok beğendim.

        3

        Trabzon deplasmanında tek kale maç yaptılar. Tek kale oynadılar. 6 korner, 3 pozisyon 1'i çok net. Oyuna hükmettiler.

        4

        Eleştirilmesi gereken Trabzonspor. Bugün takım kadroları açıklanınca herkes Hasan Ali'ye şaşırdı. Acayip sürpriz oldu.

        5

        Bana bile sürpriz oldu. Hasan Ali'yi bir kez gördüm o da topa vurdu taca gitti. Kocaman bugün 4'lü savunma önünde 4 oyuncu gibi ama daha kalabalıktı.

        6

        Trabzonspor'un en büyük silahlarından birisi Pereira... Onu durdurmak için böyle bir taktik uyguladı Kocaman.

        7

        Bu kadro yapısıyla karakterli bir oyun ortaya koyuyor Fenerbahçe. Hamle ile iş yapacak çok önemli oyuncuları var Rıza hocanın.

        8

        Valbuena soruları gelecektir. Valbuena oynamaz mı? Valbuena oynasaydı taktiksel zaferi Fenerbahçe yapabilir miydi? Fenerbahçe, Avrupa'ya uygun kapasitesi sınırlı isimlerle oynuyor.

        9

        Trabzon'da sadece Volkan'a iki top gelmedi bile çıktı, uzaklaştırdı. Trabzonspor'un oynadığı oyuna Fenerbahçe itti.

        10

        Fenerbahçe güçlü oyunculardan kurulu derken takım olarak iyi oldular. Alper ilk 11 oyuncusu değil, İsmail değil, Roman değil.

        11

        Hakem iyi yönetmek istiyor maçı ama bu akşam görmedi. Bugün evine gittiğinde 'ben ne yaptım' diyecektir. Net kırmızı kartı atladı.

        12

        Pereira'nın Alper ile pozisyonu, net kırmızı kart. Kucka'nın pozisyonunda da basma var ama acaba adım atarken mi bastı? İkisi de kırmızı ama ilki net kırmızı.

        13

        Lucescu maçta mı acaba? Gitmesi gereken en önemli maç bu. Trabzonspor'da 8 yerli var. 13 tane yerli oyuncu var."

        14

        MAÇ SONRASI

        "İki takımın da eksikleri vardı. Yeni statta ilk kez oynandı. Her iki takım teknik direktörü içinde kadro derinliği bugün için Trabzonspor'un daha iyiydi.

        15

        Fenerbahçe'de kimler yoktu? Bir takım düşünün, şampiyonluk adayısınız ve Trabzon gibi önemli bir deplasmana gidiyorsunuz. Şener, Giuliano, Janssen, Skrtel, Neto, Soldado yedek, Valbuena yedek.

        16

        Hepsi milli takım oyuncusu bunların. 8 tane ilk 11'de oynatabileceğin oyuncular bunlar. Kenardaki oyuncuların katkısı soru işaretiydi.

        17

        İkinci yarıda Sosa'nın girişiyle Trabzonspor daha fazla topa sahip olmaya başladı. Ben Sosa'yı forvet arkasından çok savunmanın önünde alıp hazırlayıcı olarak oynatabilirim.

        18

        Oyun 1-0 olmasa Valbuena girmeyecekti. Geçen hafta Göztepe maçında 1-1'den sonraki Fenerbahçe'ye döndü. Fenerbahçe antrenörü Hasan Ali'yi Josef'in yanında oynattı ama bir çıkmaza girdi.

        19

        Bizler ve sizler, herkes acaba kim oynar? Herkes Valbuena bugün de oynamazsa Trabzon'dan Paris'e geçer diye düşünmüştür.

        20

        Aykut Kocaman futbol oyununu başka bir oyun olarak görüyor. Futbolun değiştiğini görüyor ve ben böyleyim diyor. Taktiksel anlamda eksiklerden dolayı bu oyuncu tercihlerini yaparak böyle diyor.

        21

        Valbuena'yı düşünmüyor. Karşılığını alıyor mu? Aslında almıyor değil. Tabii ki Göztepe ve Trabzonspor maçlarında katkı oldu ama Aykut Kocaman'ın anlayışı bu. Takımda iki Messi olsa, Aykut Kocaman birini oynatır.

        22

        Pereira'nın ve Fernandao'nun direkt kırmızı kart görmeleri gerekirdi. Ali Palabıyık'ı beğendiğim bir hakem ancak hakemler, iyi hakem olduktan sonra maçı idare etmeye başlıyorlar.

        23

        Trabzonspor, 80'e kadar kart görmedi. Maç 1-0 gitse, son dakikada kullandırmadığı korneri de kullandıracaktı.

        24

        Hakemler maçı yönetmiyor idare etmeye çalışıyor. Bir tarafa hata yapınca dengelemeye çalışıyor. Ali Palabıyık Fenerbahçe gol atınca rahatlamıştır.

        25

        Çünkü 1-1 oldu kafası rahat. Etliye sütlüye karışmadı kendine göre. Ancak eve gidince görecek 3 tane kırmızı kartı atladı.

        26

        Maç Allah'tan Trabzonspor'daydı. Eğer hakem Kadıköy'de vermeseydi o kartları çok farklı olurdu. Hatasını telafi etmek isterken kontrolü kaybedebilirdi.

        27

        Trabzonspor'un şampiyonluk şansının çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bu özgüvenle zor gözüküyor. Bir de hücum silahlarını arttırmaları lazım."