Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Rıdvan Dilmen'den Trabzonspor-Galatasaray maçı yorumu - Trabzonspor Haberleri
        1

        NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Galatasaray maçını yorumladı.

        2

        İLK YARI SONU

        Trabzon oynadı, Galatasaray da zaman zaman oynamaya çalıştı. Feghouli ve Maicon biraz oynamaya çalışıyor. Muslera da dahil iyi oynamıyorlar. Muslera çok önemli bir kaleci ama yandan gelen toplarda da zayıf. Denayer'in sağ eline çarpsa pozisyon penaltı olurdu.

        3

        Trabzonspor, yüksek efor ile oynuyor. Santrforları çok kötü oynuyor. Yusuf, ekonomik oynayamadı; 90 dakikalık oynadı. Pereira sağ önden çok gitti. Fernando da çok iyi oynadı. Yusuf, tahmin ediyorum 70-75. dakikayı görmez.

        4

        Organizasyonlar değil ama hatalara göre oyun oldu. Kırmızı kartlar doğru mu? Doğru. Trabzonspor takımı daha avantajlı gözüken bir 45 dakika oynadı.

        5

        Galatasaray buraya çabuk bir oyuncu mu alacak? Rıza Hoca da Sosa'yı mı alacak? İlk yarıda kaliteli bir oyun yoktu ama Trabzonspor ağırlıklı izledik.

        6

        Galatasaray aslında kanatsız oynuyor. Bekler de etkili olamadı. Hakem iki tane kritik hata yaptı. Pereira'nın gelişi sarı karttı.

        7

        MAÇ SONU

        Bir tane Çinli; Türkiye Ligi'ni bilmiyor ve geliyor, maç oynanıyor. Gelir ve der, 'Siz şaka mı yapıyorsunuz? Beyazlılar (Galatasaray) rakip takıma 14 puan farkı nasıl attı?'

        8

        Bugün şaşırmayan varsa o da Aykut Kocaman. Bunu söylemişti. Galatasaray, Allah'tan 9 hafta kredisini pek kullanmamış.

        9

        Gomis iyi oyuncu değil ama golleriyle değerlendirilir. 1-0 mağlup giderken Gomis oyundan çıkmaz. Linnes sahada yok, Denayer çok hata yapıyor.

        10

        Muslera yan toplarda çok zayıf, çıkmıyor toplara. N'Doye'nin attışı gol de Muslera çıkıp alabilir miydi? Alabilirdi. Muslera kendi görevini çizgideyken yaptı sadece. Ama orada çıkıp topu alması gerekiyordu.

        11

        Trabzon takımı sıkı ve sert bir takım. Bakıyorsun Sosa yedeklerde. Direnç gösterecek bir takım. Kora kor oyunlarında sizin fiziki karakteriniz daha düşük, tempolu oynayamıyorsunuz. Tudor burada yenilgiye düştü. Çalımbay'a, Galatasaray'dan kimi değiştirsinler deseler, Gomis derdi.

        12

        Bugün Trabzonspor kendi kültürüne, özüne yakın oynadı. 11 yabancıylada çıksa devam ettirmesi lazım. Oraya özgü bir kültür var ve bugün onu sahaya yansıttılar. Okay bitti ama devam etti, Yusuf bitti o da devam etti. Pereira artık Trabzonsporlu olmuş 90+ olmuş hala gidp geliyor.

        13

        Trabzonspor'un reaksiyon gösterecek oyunculara ihtiyacı var. Rıza hocanın takımlarına karşı hiçbir zaman teslim olmazsınız. Kupayla beraber 3. maçı. Bugün hemen her yerde oynatacak oyuncusu vardı Trabzonspor'un, hatta cezalı oyuncuları olmasına rağmen.

        14

        Beşiktaş maçını kafa kafaya oynadı, Başakşehir ile yine aynı, Fenerbahçe ile 2-2 bitti. Oyun olarak yenilmemişsin ve futbol olarak da. Ama puan durumuna bakınca 11. sıradasın. Burada maç seçiyor oyuncular.

        15

        Rıza Çalımbay Trabzonspor'un yapısına uygun bir hoca. Kendine göre adaletli bir hoca. Disiplinli. Bugün Sosa kararı enteresan bir karardır. Trabzon aslında Rıza hocayı alarak çok iyi hamle yaptı. Adres doğru ve oturdu ama erken konuşmayacağız.

        16

        Galatasaray taraftarı son oynanan iki maçtan mutlu değildir. Galatasaray taraftarı bu takıma inandı ama son iki 90 dakika bakınca gol atma oranı ve pozisyon yakalama adeti çok az. Futbolun doğasında var puan kayıları olacaktır. Bugün oynanan oyun insanları mutsuz etmiştir. Ama ligin lideri Galatasaray'dır.

        17

        Hakemin skoru etkileyecek kararlar verdiğini düşünmüyorum ama Bero'nun kart yemesi gerekiyordu onu es geçti.

        18

        Bana hiç kimse Tolga'ya solda oynar demesin. Solaksız takım olabilir mi? Takım da solak oyuncu yok sen Tolga'yı oynatıyorsun. Tolga çalım atıp gidebilecek oyuncu değil. Orta saha oyuncusu.

        19

        Ndiaye hiç değil, kanat oyuncusu bana göre. Feghouli orta saha oyuncusu kanat değil. Stopler de topla giden oyuncular değil.

        20

        Rodrigues var, o da kenarda duruyor. Sprinter oyuncular yedek kulübesinde oynuyor. Galatasaray benzer oyuncularla oynuyor orta saha da. Hamle prolemi var. Ndiaye her maç sarı kart görebilecek bir oyuncu.

        21

        Oyuncu değişikliklerinde Rıza hoca daha iyi hamleler yaptı, Tudor pek bir şey yapamadı. Trabzonspor'a baktığında sanki bir kişi sahada fazla oynuyorlar.

        22

        Gomis'e yakın bir santrafor ve iyi bir sol kanat almaları lazım Galatasaray'ın. Oyun içinde taktiksel değişikliklerini beğenmiyorum ben.

        23

        Galatasaray 9 haftalık periyotta yeni olmasına rağmen kayıpsız geçtiler. Tahminlerin üzerinde puan kayıpları da oldu. Son iki haftaya bakarsak ligin en iyi oynayan takımı Başakşehir gibi görünüyor.

        24

        Linnes, Denayer, Maicon, Mariano'yu daha oturtamadı. Üçlü mü oynatayım, dörtlü mü oynatayım. Sürekli değiştiriyor maç içerisinde. Ben Eren'i sokma demiyorum onu da Gomis ile çift forvet oynat. Gerekirse Linnes'i çıkar ve gerçekten üçlü savunmaya geç.

        25

        Linnes, Denayer, Maicon, Mariano'yu daha oturtamadı. Üçlü mü oynatayım, dörtlü mü oynatayım. Sürekli değiştiriyor maç içerisinde. Ben Eren'i sokma demiyorum onu da Gomis ile çift forvet oynat. Gerekirse Linnes'i çıkar ve gerçekten üçlü savunmaya geç.

        26

        Galatasaray'ın son 2 maçına bak toplasan 4 pozisyon yok.

        27

        (Tudor'un Trabzonspor'un futbolunu eleştirmesi üzerine) Trabzonspor'a saygısızlık yapmayacaksın bir kere. Çok oynamış ama sürekli engellemiş. Ben öyle bir oyun göremedim.

        28

        Trabzonspor maçı daha fazla hak eden taraftı. Pozisyona giren takım Trabzonspor'du. 10 hafta boyunca sürekli pozisyon veren takım bugün pozisyon vermedi neredeyse.

        29

        Galatasaraylı taraftarlar umudunu kesmeyecektir. Tudor 'takımımı eleştirmeyeceğim' diyor. Neden eleştirmeyeceksin, eleştireceksin.

        30

        'Muslera neden çıkmıyorsun' diyeceksin. 'Maicon neden adam kaçırıyorsun' diyeceksin. Şimdi çıkacaksın sahneye, Galatasaray önemli bir kulüp. Senin oynadığın oyun son 2 hafta gittili geldili maçlar oynadı. Küçük eksikleri var.