Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Rıdvan Dilmen'den Türkiye-İzlanda maçı yorumu - Futbol Haberleri
        2

        İLK YARI SONU

        Mutalaka ikinci yarı hamle olacaktır. Oynanan oyuna göre 2-0 çok kötü değil. Pozisyonumuz yok, onların ceza sahasında 5-6 tane vuramadıkları topları var. Ukrayna maçında da çok kötü oynamıştık ama Hırvatistan karşısında çok ofansif çıkarak kazanmıştık.

        3

        İzlanda dünyanın her yerinde aynı oyunu oynayan bir takım. Maç maç gidiyorlar ve çok saygı duyulması gereken bir takım. Uzun oyuncularla kafa toplarıyla etkili oluyorlar. Attıkları ilk golde onların en çok kafa vuran oyuncusuyla Nuri kafa topuna çıkıyor.

        4

        Yine de bir gol atarsak maç dönebilir. Gol attığımız taktirde baskı altına girecekler. Bu tarz geri dönüşler bizim karakterimizde de var.

        5

        Rakibin bir tane silahı var. Uzun top yapıp rakip sahada etkili olmak. Korner, taç ve kaleciden gelen uzun toplarla etkili oluyorlar.

        6

        Kanatsız oynayan bir milli takım var. Cenk kanatta başladı sonra Burak'la pişti oldu. Arda da içe kaydı. 2. yarı çift forvetle çıkacaksan kanatların da olmalı. Bırak 3-0 yenilirsen yenil ama bir hamle yap

        7

        MAÇ SONU

        Yılmaz hoca yorumcuydu. Bir türlü söyleyemedi aklından geçenleri. Söylenecek çok şey var. Duran topta Mehmet Topal'ın pozisyonu dışında gol pozisyonumuz yok. Onların 5 pozisyonu var. Orda da burada da 3-0 yendiler bizi.

        8

        350 bin kişilik bir ülke ve 80 milyonluk bir ülkeden bahsediyoruz... Maç Allah'tan İstanbul'da değildi. İstanbul'da olsa daha farklı sıkıntılar olurdu.

        9

        Rakibin nasıl gol atacağı belli. Ya uzun top atacaklar, ya forvet duvar olacak ya da duran toplar... Hepsinde hata yapıldı.

        10

        Lucescu maçtan önce hep 'rakibi çalıştım' diyor. Güzel, biz hep rakibi düşünüyoruz. Birinden 2 yedik, birinden 3 yedik

        11

        Lucescu'yu eleştirmem bir mesaj vermek içindi. 36'sı da bir 17'si de bir dedi ama Türkiye'yi iyi tanıması lazım. Ben demiyorum illa Türk teknik adam olsun diye. Demeçleri gördük hep rakipler. Bende kim var peki...

        12

        Bu tesadüf olamaz. Ben demiyorum ki illa yerli arkadaşımız olsun. Ancak Lucescu ile biz 3. maçımıza çıktık. 3. maçımızın 2'sini benzer demeçler gördük. Hep rakip üzerinden gittik. Bütün hafta boyunca Ukrayna takımını dinledim ve sıkıldım artık.

        13

        Sonra Hırvat maçı 3 gün sonra olduğu için ya herro, ya merro maçta skor aldık. 3 gün boyunca Hırvatistan'la ilgili fazla yorumlar yoktu. Ancak Ukrayna maçının anlatılmasından sıkıldım.

        14

        Yarmolenko, Konoplyanka ve Stepanenko'dan sıkıldım. Evet iyi oyuncular. Bunu biliyoruz. Sen bir de Ukrayna'da çalışmışın. Teşhis tamam. Sen bizi anlat.

        15

        Rakip kafa toplarında çok etkili. En etkili oldukları alan. Sen kafa topunu kimle alacaksın. Caner'le mi, Emre'yle mi, Nuri'yle mi? Madem rakibe göre önlem alıyorsun. O zaman rakibin silahlarını keseceksin.

        16

        Dünya Kupası tarihinde de, Avrupa Şampiyonası tarihinde de Yunanistan hariç yabancı teknik adamla şampiyon olan yok.