Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Rıdvan Dilmen'den Malatyaspor - Fenerbahçe maçı yorumu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe maçını yorumladı...

        2

        İLK YARI SONU

        İlk yarıda da 2 yarı izledik. İlk 22 dakika bariz Malatya üstünlüğü, sonrasında Fenerbahçe baskısı gelen gol. Fenerbahçe ilk yarıyı önde tamamlıyorsa, bunun nedeni Volkan Demirel'dir.

        3

        Aykut Kocaman dolduruşa gelmedi ve Volkan konusunu iyi toparladı. Kritik toplar çıkardı. Hatta ligin en iyi 10 kurtarışından birini yaptı.

        4

        Fenerbahçe ürkek, sürekli çıkamayan bir takım olarak maça başladı. Gol öncesi ve golden sonra dengeyi kurup, üstünlüğü az da olsa yakaladı.

        5

        Neustadter'e verilen kart yanlış. Mete Kalkavan'ın elle oynanan ve görmediği bir pozisyon var. Çizgi üstündeyse penaltı olabilirdi.

        6

        MAÇ SONU

        Akhisarspor maçı Fenerbahçe'nin dengesini bozdu. Hatta hafta arasını düşünelim. Volkan'la ilgili gidiyor ve geliyordu. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un kongre çalışmaları.

        7

        Bu arada da puan farkının artması. Başakşehir'in kaybetmesiyle bir an ümitlenirken, Beşiktaş'ın fire vermemesi... Eğer bugün kazanılamasaydı ciddi bir travma olacaktı.

        8

        Bu dönemi atlatmak teknik direktörler için önemlidir. Geçen hafta Aykut Kocaman kendi tarzının dışına çıkmıştı. Benim gözümde iyi bir maç yönetmedi teknik adam olarak.

        9

        Bugün beklenen kadrosuyla çıktı. Belki Kameni konusunda insanların kafasında soru işareti verdi. Aykut Kocaman çok çok doğru bir karar verdi. Evet, Volkan Demirel kupa maçında hatalıdır ama sonuçta bu kulübün yıllardır önemli oyuncusudur. Dolduruşa gelebilirdi ama gelmedi.

        10

        Volkan Demirel ligin en değerli kalecilerinden bir tanesi. Bugün, Volkan kendisine uzatılan eli geri çevirmedi.

        11

        Volkan Demirel maçı çeviren adam oldu. Bir tanesi yılın kurtarışlarından birisi. 20-25 dakikalık büyük baskıda tek başına savundu. Takımı hücum yapamıyordu çünkü.

        12

        İkinci yarı Malatyaspor risk aldı. Aykut Kocaman buna karşın Fernandao'yu çıkararak Alper'i aldı ve 4-4-2'ye döndü. Bu aslında koruma amaçlı bir hamle değildi. Çabuk iki oyuncuyla sonuca gitmek istedi.

        13

        Birkaç tane pozisyon buldu, en sonunda 2. golü de buldu. Aykut Kocaman, skor avantajını yakaladığı zaman Valbuena'yı oyuna sokmaz. Bu durum bundan sonra da devam edecek.

        14

        Valbuena'yı 90'da oyuna alsa bu Valbuena'ya da saygısızlık olur. Aykut Kocaman bunu da düşünmüştür.

        15

        Fenerbahçe taraftarı ikiye bölünmüş durumda; bir kısmı Aykut Kocaman'ın oynattığı futbolu beğenmiyor, bir kısmı da sonuca bakıyor ama Aykut Kocaman kendi bildiği doğrularıyla devam ediyor.

        16

        Üç büyükler, "Biz şampiyon olmazsak Başakşehir olsun" diyecek. Bu durumda her zaman böyle olacak.

        17

        Fenerbahçe'nin attığı golde de Malatyaspor'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golde de iki yardımcı hakemin başarısı vardı. Tebrik etmek gerekiyor.

        18

        Bu 4 takımı tebrik ediyorum. 3'ünün hocası aynı, Galatasaray'da da Fatih Terim var. Galatasaray takımı viraja girildiği zaman önlerde kolay kolay bırakmaz.

        19

        Aatıf Anadolu takımlarının büyük futbolcusudur. Büyük takımlarda ise görev oyuncusudur. Daha fazla takım oyuncusuna evrildi. Bunu Aykut Kocaman böyle istiyor. Yolda Valbuena ile Aatıf'ı görseler, Valbuena'dan imza isterler.

        20

        Fenerbahçe haftaya kaybettiği anda Aziz Yıldırım büyük sıkıntıya düşecektir. Galatasaray kazandığında da Mustafa Cengiz kazanan ilk başkan olacak uzun bir aradan sonra.

        21

        Fenerbahçe'nin camia olarak kenetlenmesi gerek. Beşiktal kenetlenmiş durumda. Galatasaray da Fatih Terim'den sonra öyle. UEFA ile toplantıları olumlu geçmiş. FFP görüşmesi sert geçmiş.