Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rıdvan Dilmen: "TFF olağanüstü kongreye gitmeli" - Futbol Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Alanyaspor - Fenerbahçe maçının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

        2

        TFF OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMELİ

        Dilmen, TFF'nin Moldova'da düzenlediği yönetim kurulu toplantısında konuşulanların dün Hürriyet ve Milliyet'te haber olmasına büyük tepki gösterdi:

        3

        Federasyon yöneticilerinden birisi sosyal medyadan federasyonu eleştiriyor. Diyor ki federasyon 19.05'i izah etmeli. Başkanvekillerinden birisi söylüyor bunu. Başka bir yönetici Fatih Hoca bizim canımız ciğerimizdir, ben bu cezaya karşıyım diyor. Bir başkası başka bir şey söylüyor.

        4

        Federasyon yönetim kurulu toplantılarını canlı yayınlasınlar, böyle özel şeyleri paylaşsınlar! Böyle şeyleri gazete sayfalarından okuyorsak...

        5

        Durum çok vahim... İsmail Bey, Sancaktepe'nin eski belediye başkanı, Galatasaraylı, saygı duyarız kendisine. Canımız ciğerimiz diyen bir yönetici düşün federasyonda. Diğer taraftan izah ediyorlar bundan, bundan verdik diye. Hatta artıralım diyorlar. Büyük bir skandal bu, ayıp. Dünyanın hiçbir yerinde olmaz böyle şeyler. Andorra ile oynadık ya, Andorra'da olmaz böyle şey. Akşam da Moldova maçı vardı, kazanmak zorunda olduğun maç.

        6

        Yönetim kurulundan birisi tweet atıyor, biri can ciğer diyor. Yarın başka biri can ciğer çıkacak Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu... Daha 4. hafta bitti. Daha 30 hafta var. Nihat Bey'i de izledim, pozitif ve şeffaf olmaya çalışıyor.

        7

        Hakem sıkıntısı olmamasına rağmen... Fenerbahçe bugün hakemle ilgili ne diyebilir? Galatasaray'ın hiçbir hakem mağduriyeti yok ama herkes demeç veriyor. Dün baktım Beşiktaş'a... Ahmet Kavalcı Bey, Ahmet Ürkmezgil Bey ve hatta Abdullah Avcı kardeşimiz hakem diyor. 9-2 biterdi maç, hakem diyorsun ya! Senin takımın ortalama kaç kart görüyor? Adamlar 6-7 yapardı, Fenerbahçe de öyle. Galatasaray'ın kaleye gidecek hali yok. Federasyon içinde kulüpçülük yapılıyor. Fenerbahçelilik, Galatasaraylılık, Beşiktaşlılık, Trabzonluluk... Böyle bir şey olabilir mi!

        8

        Bugünün tarihini iyi at. Nihat Bey, olağanüstü kongre kararı alsın. Çünkü bununla başa çıkamaz. Milli Takım da iyi gidiyor. Kimin neden yaptığını da herkes görüyor, biliyor. Görmüyor zannetmesinler. Ben uzlaşmacı bir insan olarak söylüyorum, götüremezsiniz. Bugünkü Hürriyet ve Milliyet'teki haberler... Bu rezaleti temizleyemezsiniz.

        9

        Moldova'yı yenersem Avrupa Şampiyonası'na gitme şansım güçlenecek, siz orada işinizi gücünüzü bırakmışsınız... O zaman Profesyonel Disiplin Kurulu yok, sizin disiplin kurulunuz o. Bu rezalet ancak böyle temizlenir. Nihat Bey olsun yine ama olursa kesinlikle ama kesinlikle kongre üyeliğini iptal etsin. Türkiye Futbol Federasyonu çok önemli bir mevkidir.

        10

        Bütün kurullara bakacaksınız. Kim var burada? Beşiktaş kongre üyesi misin, git kardeşim almıyorum seni. Bunları anlatıyorduk, komplo teorisi diyorlardı. Ali Dürüst'e söyleniyordu bunlar hep. Ne farkı var? Bunu sadece Galatasaray'la ilgili konuşmuyorum, yanlış anlama. Yarın Fenerbahçe de olur. Nihat Bey asla götüremezsiniz böyle, ne kadar iyi niyetli olursanız olun. Doğru dürüst ekip yapın kendinize.

        11

        (TFF yöneticilerine) Kulüplerinizden gidin kombine alın, loca alın Fenerbahçe Stadı'ndan. Vodafone Park'ta bir sürü güzel yer var. Türk Telekom Stadı'ndan da bir tane sen al. Git orada seyret maçı, bağır. Yönetim kurulu toplantısında bağırma.

        12

        ALANYASPOR - FENERBAHÇE MAÇI YORUMLARI

        Hata ve başarıyı ikiye ayırmak lazım. Bir tarafta Erol Bulut, Abdullah Avcı ekolünden gelme olduğu için kendi oyun - organizasyonu var. Sergen Yalçın’ın hücum aksiyonlarında bir değişiklik yapmamış zaten.

        13

        Fenerbahçe hiç rakibe bakmadan kendi oyunumu oynayacağım diyor. Günümüz futbolunda çok uç takımların, Liverpool dışında, içeride dışarıda farklılıkları var artık. Şehir takımları ile dışarıda oynadığınız maçlar kolay olmuyor.

        14

        Futbol basit bir oyundur. Kendinizi daha üst seviye görür ve basit oynamazsanız, rakipler takımlar size çalışabilir. Alanyaspor Fenerbahçe’ye çalışmış. Alanyaspor’un sonuçlandırıcı oyuncuları da var.

        15

        Yeni kurallar, aut atışında topun ceza sahası dışına çıkmasını beklemek zorunda değilsiniz diyor. Teknik adamlar, git sende orada bas demeye başladılar. Erol Bulut ‘Git, bas’ demiş. İlk panzehiri baskı yaparak halletti.

        16

        Dersini çalışmış takım gelir, sana baskıyı yapar. Üçüncü golde de pas vermesi gerekti bence ama vurdu gol oldu. Savunmaya Gustavo’yu da koyunca bu oyuncuların arasında uzun bir ara var. Kruse’nin Alex gibi oynama lüksü yok.

        17

        Vedat Muriç geldiği günden beri en kötü futbolunu oynadı. Ne top tutabildi, ne vurabildi. En kötü futboluydu. Tottenham izlemeye geldi artık heyecanlandı mı bilmiyorum.

        18

        Ersun Yanal 'bu yıl Vedat’ı, Altay’ı istiyorum' dedi. Herkes mümkün olduğunca bunları yapmaya çalıştı. Sol bekin Dirar, sağ bekin Ozan, orta saha direncin gitti. Hasan Ali sakatlandığı zaman transfere 3-4 ay zamanın vardı. Bırak Gustavo’yu, sol tarafa al. O zaman sağ tarafı da kurtarıyorsun.

        19

        Ferdi iyi futbolcu olacak. Böylesine geriye düştüğün maçlarda sert bir takıma karşı daha tecrübeli bir oyuncu kullanabilirsiniz. İleride iyi bir oyuncu olabilir ama şu anda Fenerbahçe’de oyuna girecek bir oyuncu da değil.

        20

        Rami, Serdar Aziz, Sadık stoper. Jailson gibi oyuncular, sürekli arkasında oyuncular varken oynayan futbolculardır. Oynat Serdar Aziz’i, hiç olmazsa stoper. Diğer maçlardan dolayı yanıldı ama. İlk maçta 5 atmışsın, 5 attığın takımla şu anda aynı puandasın.

        21

        Tempolu bir futbol oynadı ama gümbür gümbür gelmiyorsun. Fenerbahçeliler 'Uçuyoruz, kaçıyoruz' diyor. İlk hafta 5 atmışsın, 5 attığın takımla aynı puandasın. Trabzonspor'un ölüsü puan aldı. Hadi Galatasaray'a oyna bu savunmayla. O seyirciyle bir baskı yaparlar, 25 dakikada 3-0 olur.

        22

        Fenerbahçe’nin şu an şampiyonluğu taşıyacak kalesi yok. Ben Volkan konusunda doğrunun yapıldığını düşünmüyorum.

        23

        Maçtan sonra Erol Bulut muhtemelen buna çalışmıştık diyecek. Hakemlik ne var diyorsun? Kötü maç yönetti. Bir top atılıyor havadan, bir oyuncu çıkıyor ve eliyle topu tutuyor. Görüyor ve veriyor. Neden sarı kart vermedin?

        24

        Hakem hatası diyorum, kural hatası değil. Alanyaspor’un Fenerbahçe’ye attığı ilk golde tacı yanlış yerden kullandın dedi. Benim bildiğim taç atışının Fenerbahçe’ye geçmesi lazım. Kural değiştiyse bilmem.

        25

        Cisse’nin penaltı pozisyonu... Vida’dan farkı var. VAR’a git yapıştır penaltı... Ben penaltı değil diyorum. Fenerbahçe 1.5 dakikada mağlup oldu. VAR hakemini şurada uyarayım, Cisse’nin attığı golde 1.5 dakikada neyi beklediniz?

        26

        Hak eden kazandı. Erol Bulut Ceyhun’u çıkarttı. Doğru bir değişiklik. Ersun Yanal’ın hazırlanmasına bir şey demiyorum ama ilk 11 tercihlerini doğru bulmuyorum. Rodrigues çıkarken tepki veriyor. Arabistan’dan geldin, yapma bunları.

        27

        Gustavo Fenerbahçe’nin en iyi futbolcusuydu. İyi bir futbolcu ama Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan bir futbolcu değildi. Beşiktaş’ın ihtiyacı olan bir futbolcuydu. Şu anda Fenerbahçe’nin orta sahasından 8 kişi çıkar.

        28

        Tolga, Emre, Tolgay, Jailson... Emre harici hepsinden iyi diyelim Gustavo’ya ama benim sol bek ihtiyacım var. Ben sol bek transfer edersem sağ kanadı da kurtarıyorum. Basit oynarlar, pas yüzdeleri yüksek olur. Emre de alır, uzun kısa oynama yetenekleri vardır.

        29

        Altay, Ozan, Jailson, Zanka, Dirar çok kötü. Rodrigues’i ilk 5 dakika dışında hiç görmedim. Tolga vasat, Deniz Türüç ve Vedat çok kötü. Takımın omurgası kötüydü. Ferdi de kötüydü. Mevlüt’ü zaten eleştiremem ama Alper de kötüydü.

        30

        Fenerbahçe’nin yediği ikinci golde altı pasta pas yaparken ikinci Alanyalı attı golü. Gustavo, Brezilya Milli Takımı’nda oynamış. Fenerbahçe’ye, çubukluya yakışacak bir futbolcu ama oyuncu kriterlerinden dolayı Gustavo’ya vereceğime Kolarov’a verirdim diyorum. İhtiyaç yok...

        31

        Mehmet Ekici’nin son 4 yılını anlatır mısınız? Trabzonspor dahil olmak üzere en az dört teknik adamla çalıştı. Ekici de kendisine bakacak biraz. Aklımızda topa vuran bir futbolcu kalmıştı. Mehmet Ekici, İlkay Gündoğan’ın önünde olan bir oyuncuydu. İlkay City’de, Mehmet Ekici evinde oturuyor.

        32

        Jailson’a kötü diyemem ama orta saha oyuncusu. Gustavo’nun düşüğü. Ön libero ama stoper değil. Savunma arkasında atılan topta Jailson zayıftır. Gustavo dışında, arkadaki ve öndeki oyuncular nerede? Emre neden 39 yaşında oynuyor? Alıyor dönüyor...

        33

        Başakşehir maçını kazandın da ne oldu? Trabzonspor maçında da 25 dakika muhteşem oyun vardı. Galatasaray bunu Denizlispor maçında yaşamıştı, Alanyaspor maçı da inşallah Fenerbahçe için hayırlı bir mağlubiyet olur. İnşallah Ersun Yanal bunlardan ders çıkarır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ