Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ripple fiyatları baş aşağı gidiyor! Ripple fiyatı ne kadar 10 Ocak - İş-Yaşam Haberleri

        Ripple fiyatlarının 2017 yılında yüzde 40 bin civarında artmasının ardından Bitcoin ve Ethereum ile benzer popülariteye ulaşanRipple (XRP) yeni yılda baş aşağı gidiyor.

        Geçtiğimiz hafta Ripple fiyatı 4 dolara dayanmış ve piyasa değeri de Etehreum'ı geride bırakarak 150 milyar dolar civarına ulaşarak kriptopara piyasasında 2. sıraya yükselmişti.

        Öte yandan kriptopara piyasalarının lokomotifülkelerinden Güney Kore'den gelen son dakika haberleriyle, gücünü merkezi otoritesizlikten alan bu paraların düzenlemeye tabi tutulabileceği kararıyla piyasalar sert düşüşe geçti.

        Düşüşte coinmarketcap platformunun kriptopara fiyatlamasında Kore borsalarını çıkarmasının da etkisi büyük oldu.Piyasa değeri sıralamasında ilk beşte yer alan kripto para birimlerindeki günlük değişimler ise şöyle: Bitcoin yüzde 4.83, Ripple yüzde 20.43, Cardano yüzde 16.78 düşerken Ethereum yüzde 15.06, Bitcoin Cash ise yüzde 3.95 yükseldi.

        REKLAM

        Bitcoin fiyatları saat 12:40 itibarıyla 14 bin doların altına inerek 13828 dolardan işlem görüyor. En büyük darbeyi ise 1.85 dolara inen ve piyasa değerinin yarısından fazlasını kaybeden Ripple yaşıyor.

        Diğer kriptoparalara göre merkezi olmakla ve XRP varlıkların önemli bölümünü kurucuların elinde bulundurduğu için eleştirilen ancak finans kuruluşlarından da destek aldığı söylenen Ripple için ShapeShift CEO'su Erik Vorhees kendi spekülatif balonunu yarattığını söylüyor.

        Vorhees'e göre cazibesini arttırmak isteyen Ripple büyük bankalardan aldığı desteği sömürerek spekülasyonun artmasına yol veriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ