Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Riskli bölgelerden tatil bölgelerinden ülkelerine dönen Almanlara test yapılacak

        Almanya'da artan yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının ardından tedbirler arttırılıyor. Virüsün yayılmaması için ülkede riskli bölge olarak belirlenen tatil beldelerinde tatil yapılmasına şart getirildi. Federal eyaletler, yurt içinde riskli bölgelerden gelen tatilciler için konaklama yasağı üzerinde anlaştı. Yasağın ülke geneli için geçerli olduğu belirtilirken riskli bölgeden tatil bölgesine gelenlerin testinin negatif olduğunu belgelemesi durumunda tatil yapabileceği ifade edildi.

        Tatilin dışında aile veya arkadaş ziyareti de yasak kapsamında bulunuyor. Bavyera eyaleti Başbakanı Markus Söder, Bavyera eyaletine riskli bölgelerden gelen tüm yolcular için Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu olduğunu açıkladı. Başbakan Söder, riskli bölgelerden Bavyera'ya gelen ve negatif testi olmayanların Perşembe gününden itibaren eyalette otellere ve restoranlara girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

        Riskli bölgeler, 100 bin nüfusu bulunan ve bir hafta içinde 50'den fazla kişi enfekte olması durumunda riskli şehir veya bölge kapsamına alınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ