Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de heyelandan zarar gören evlerine pencereden girip çıkıyorlar

        Rize'nin Pazar ilçesinde Kantar ailesi evlerinin kapısına yamaçtan kopan toprak parçalarının kapatması ve evin girişinin yağmur sularıyla dolması nedeniyle evlerine pencereden girip çıkmak zorunda kalıyorlar.

        İHA'nın haberine göre, ilçenin Tütüncüler köyünde şiddetli yağışlar sonrasında Kantar ailesinin evlerinin girişi yağmur suları ile dolarken, Müzeyyen Kantar (62) suyu tahliye etmeye çalıştığı sırada bir şey almak için bahçe tarafına geçti. Bahçeye geçtiği sırada yamaçtan kopan toprak kütlesi evin girişini kapattı. Heyelan altında kalmaktan son anda kurtulan Müzeyyen Kantar, "Eğer kapının önünden ayrılmasaydım, toprak altında kalacaktım" dedi.

        REKLAM

        "YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

        Yaşanan olay sonrasında eşi İsmail Kantar (64) ve akrabalarına haber veren Müzeyyen Kantar, kendi imkanları ile toprak kütlesini kaldıramadıklarını yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederken, eşi İsmail Kantar ise "Evin girişinin suyla dolması ve yamaçtan kopan toprakların evin girişini kapatması nedeniyle evimize pencereye dayadığımız merdivenle girip çıkabiliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

        5 GÜNDÜR ARALIKLARLA ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ YAĞIŞTA 10 EVİN YIKILDIĞI TESPİT EDİLDİ

        İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın etkisini azaltmasının ardından heyelan sebebiyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmaları hızlandırdı.

        Karayolları ekipleri ise Çayeli-Kaptanpaşa ve Gündoğdu-Veliköy karayolunun heyelan olan kesimlerinde çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı üç ekip, yol, köprü ve menfez, İller Bankası ekipleri ise belediyelerin su ve kanalizasyon hasar tespiti için çalışma yürütüyor.

        İl AFAD Müdürlüğü ekiplerinin bugün gerçekleştirdiği hasar tespit çalışmalarında 10 evin yıkıldığı belirlendi. Heyelan riski bulunan yerlerdeki 40 ev ise tedbir amacıyla boşaltıldı.

        Sağanak ve sel dolayısıyla 2 iş makinesi ile 20 aracın kullanılamaz hale geldiği, bir çay fabrikasının da selden zarar gördüğü tespit edildi. Toprak kayması nedeniyle 60 evin etrafının duvar örülerek desteklenmesine karar verildi.

        Kentte 400 kişi ev ve arazisinde hasar tespit çalışması yapılması için ilgili kurumlara müracaat etti.

        Kentte altyapı ve üst yapı hasar tespitinin yaklaşık bir ay süreceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ