Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇAYKUR tarafından Rize'nin İyidere ilçesinde yapılan ve alanında en gelişmiş çay paketleme fabrikası olarak gösterilen İyidere Çay Paketleme Fabrikası'nda test üretimi başladı.

        ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna ve ilgili daire başkanları da fabrikada yapılan ilk test üretimini yerinde inceledi.

        Konuyla ilgili Çaykur Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 1. holde otomasyon, senaryo ve paketlemekolileme test deneme üretimine başlanıldığı ve Ocak ayı sonuna doğru robotların tam anlamıyla devreye girmesiyle ürünlerin streçlenmiş paketler halinde hazır olacağı belirtildi.

        Fabrikanın özellikleri

        Çevreci özelliklerde tasarlanan fabrikada güneş enerjisinden yararlanmak için çatı kaplama malzemesi olarak fotovoltaik güneş panelleri tercih edildi. Binanın çatısından toplanan yağmur suyu sulama ve temizlik işlerinde kullanılarak su israfının önüne geçilmesi hedefleniyor. Fabrikanın imalat kısımlarında cephe duvarları cam olarak inşa edildi. Söz konusu inşada böylece gün ışığından mümkün oldukça faydalanabilinecek. Fabrika duvarları en az bakım gerektirecek şekilde tasarlandı. Yarı mamul çay el değmeden, tam otomasyon şeklinde mamul hale getirilerek robotik sistemle depolanacak. Özelliklerine göre elektronik sistemle sınıflandırılarak çaylar ayrı ayrı depolanacak. Kuru çayın fabrikadan araçlara yüklenmesinde de robotik sistem kullanılarak zaman kaybının önüne geçilmesine çalışılacak.

        Toplam kapalı alanı 40 bin 859 metrekarede olan paketleme fabrikası, bodrumla 5 kat olarak inşa edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler