Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya, Belçikalı ve Hollandalı diplomatları 'istenmeyen kişi' ila
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Belçika'daki temsilciliklerinde görevli 21 çalışanın istenmeyen kişi ilan edildiği anımsatıldı.

        Belçika'nın Moskova Büyükelçisi Marc Michielsen'in, bu nedenle Bakanlığa çağrıldığı kaydedilen açıklamada, "Büyükelçiye, Belçika'nın Moskova Büyükelçiliğindeki çalışanların istenmeyen kişi ilan edildiğine ilişkin nota verildi. Diplomatların Rusya'yı 3 Mayıs'a kadar terk etmesi gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

        Bakanlığın açıklamasında "istenmeyen kişi" ilan edilen Belçikalı diplomatların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

        15 HOLLANDALI DİPLOMAT 'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN EDİLDİ

        Hollanda'nın, geçen ay 18 Rus diplomatını "istenmeyen kişi" ilan ettiği hatırlatılan açıklamada, Hollanda'nın Moskova Büyükelçisi Gilles Arnout Beschoor Plug'ın Bakanlığa çağrıldığı kaydedildi.

        REKLAM

        Açıklamada, "Büyükelçiye, Hollanda'nın Moskova Büyükelçiliğindeki 14 çalışan ile Hollanda'nın Başkonsolosluk St. Petersburg Başkonsolosluğundaki bir çalışanın 'istenmeyen kişi' ilan edildiğine ilişkin nota verildi. Diplomatların 2 hafta içinde Rusya'yı terk etmesi gerekiyor." denildi.

        AVUSTURYA'NIN DÖRT DİPLOMATI DA SINIR DIŞI

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avusturya'nın Moskova Büyükelçisi Werner Almhofer'in bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

        Büyükelçi'ye Rusya'nın Avusturya'daki temsilciliklerinde görevli 4 çalışanın "istenmeyen kişi" ilan edilmesi nedeniyle protesto notası verildiği kaydedilen açıklamada, Avusturya'nın "dostça olmayan" adım attığı ve ikili ilişkilere "zarar verdiği" vurgulandı.

        Açıklamada, "Mütekabiliyet gereği Avusturya'nın Moskova Büyükelçiliğindeki 4 çalışan 'istenmeyen kişi' ilan edildi. Diplomatların 24 Nisan'a kadar ülkeyi terk etmeleri gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

        LÜKSEMBURG'UN RUS DİPLOMATI SINIR DIŞI ETME KARARINA TEPKİ

        Lüksemburg'un Moskova Büyükelçisi Georges Faber'in de Bakanlığa çağrıldığı ve kendisine, Rusya'nın Lüksemburg Büyükelçiliğindeki bir diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edilmesi ile ilgili protesto notası verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Temelsiz ve dostça olmayan bu adım, Rusya ve Lüksemburg arasındaki ilişkilere olumsuz şekilde yansıyacak. Rus tarafı buna yanıt verme hakkını kendisinde saklı tutuyor."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ