Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sisi, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Almanya Başbakanı Merkel ile Libya'yı görüştü

        Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Libya’yı görüştüğü bildirildi.

        Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkel’in Sisi ile telefon görüşmesinde Libya’daki mevcut siyasi ve askeri durumu ele aldığı ve Merkel’in görüşmede Libya’da ateşkes sağlanması için gösterilen çabalara destek verdiğini dile getirdiği aktarıldı.

        Seibert, Merkel’in ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde yapılan müzakerelerin Libya’daki barış süreci için temel referans noktası kalması gerektiğini vurguladığını ifade etti.

        Seibert, Merkel ve Sisi’nin Libya’da ihtilafta bulunan tüm taraflara hızlı bir şekilde siyasi süreci yeniden başlatmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti.

        REKLAM

        PUTİN İLE SİSİ GÖRÜŞMESİ

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Libya konusunda görüşme yaptı.

        Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ve Sisi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Libya'daki durumun ayrıntılı bir şekilde müzakere edildiği bildirildi.

        Sisi'nin Kahire Bildirgesi hakkında Putin'i bilgilendirdiği kaydedilen açıklamada, "Rus tarafı Mısır'ın üstlendiği diplomatik çabaları olumlu değerlendirdi. Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Libyalılar arasında müzakerelerin başlaması ve çatışmaların hızla sona erdirilmesini sağlamak amacıyla iki tarafın da koordinasyonu sürdürme kararlılığı vurgulandı." ifadeleri kullanıldı.

        Ayrıca her iki liderin görüşmesinde Rusya-Mısır ilişkilerine yönelik güncel meseleler, ekonomi, nükleer enerji ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele konularının ele alındığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ