Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya, Esad rejimine çalışan unsurları Libya'da savaştıracak

        Rusya, Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde para karşılığında Beşar Esad rejimini safında yer alan silahlı unsurları, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in saflarında aylık 1000'er dolar karşılığında savaştıracak.

        Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de Esad rejimine destek veren Rusya, Libya'da da Hafter saflarını Suriyeli paralı savaşçılarla güçlendirmeyi planlıyor.

        Bir üst düzey Rus komutan ve emrindeki heyet, 24 Nisan'dan bu yana Dera ilinde Esad rejimine para karşılığında hizmet veren silahlı unsurlarla bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

        Görüşmelerde, Rus tarafı silahlı unsurlara Libya'da Hafter saflarında savaşmaları karşılığında aylık 1000'er dolar ve yenilenebilir 3 aylık sözleşmeyi önerdi.

        REKLAM

        Bu teklife bir grup karşı çıkarken, bir grup ise sözleşmeyi kabul etti.

        Teklifi kabul edenler halihazırda, Dera'da daha fazla paralı savaşçı toplamak için çalışmalar yapıyor.

        Rusya'dan maaş alacak bu unsurlar, kısa süre içerisinde Suriye'de Rus kamplarında hızlandırılmış eğitimlerin ardından, Libya'ya gönderilecek.

        KUNEYTRA'DA DA BENZER BİR ANLAŞMA OLMUŞTU

        Rusya, geçen ay da Suriye'nin İsrail sınırındaki Kuneytra ilinde para karşılığında Esad rejimine çalışan 300-400 savaşçıyla anlaşmıştı.

        Ruslarla aylık 1000'er dolar karşılığında el sıkışan Kuneytralı silahlı unsurlar, yakın zamanda Suriye'de devam eden eğitimlerin ardından Hafter saflarına katılacak.

        Hafter saflarında, Rus paralı askerler, Sudan'dan getirilen "Cancavid" milisleri ve Çadlı silahlı isyancılar gibi çok sayıda yabancı savaşçı bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ