Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya-Ukrayna müzakereleri ne durumda?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgalinin ardından taraflar önce Belarus'ta daha sonra Türkiye'de yüz yüze bir araya geldi. Rus ve Ukrayna heyetlerinin video konferans yöntemiyle görüşmeleri ise sürüyor.

        UKRAYNA: MÜZAKERELER KARMAŞIK HALE GELDİ

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Buça, Mariupol, Volnovaha'dan sonra Rusya ile müzakere sürecinin çok daha karmaşık hale geldiğini belirtti.

        Podolyak, ulusal bir televizyona yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Buça, Mariupol, Volnovaha'da işlediği savaş suçlarından sonra Ukrayna ve Rus delegasyonları arasında savaşı sona erdirmek için yürütülen müzakere sürecinin çok daha karmaşık hale geldiğini kaydetti.

        REKLAM

        Podolyak, "Durum sürekli değişiyor ve müzakerelerin devam ettiği duygusal arka plan, buna genel olarak biraz farklı bakmak için sebep veriyor. Müzakere süreci bugün çok daha karmaşık hale geldi. Mariupol ve Volnovaha'dan sonra bunu Kiev bölgesinde de gördük. Bu, günümüzde çok karmaşık bir süreç." dedi.

        Podolyak ayrıca Mariupol'dan Berdyansk'a insani koridor açılmasını Rusya'dan talep ettiklerini aktararak, Rusların buna yanaşmadığını ve Rusya ile medeni bir diyaloğun mümkün olmadığını söyledi.

        RUSYA'DAN UKRAYNA'YA SUÇLAMA

        Kremlin, Ukrayna ile görüşmelerin uzmanlar düzeyinde devam ettiğini söyleyerek, Ukrayna tarafını istikrarlı olmamakla suçladı.

        Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'yı barış görüşmelerinin dengesini bozmakla suçladı.

        Peskov, "Maalesef, Ukrayna tarafı anlaştığımız noktalarda istikrarlı davranmıyor. Çoğu zaman tutumunu değiştiriyor, bu müzakere sürecinde arzu edilen bir şey değil." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ