Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Sabancı Holding, Yünsa hisselerinin satışı için CEO'sunu yetkilendirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu, Yünsa hisselerinin satışı içinCEO Cenk Alper ve Çimento Grup Başkanı Tamer Saka'yı yetkilendirdi.

        Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 23 Ağustos 2019 tarihlitoplantısında; Şirketimiz portföyünde yer alan 16.878.507,00 -TL nominal değerdeki1.687.850.700 adet YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'ne ait hisse senetlerinintamamının satılmasına; satış işlemleri ile ilgili olarak hisse alım ve satımanlaşması ("Anlaşma") ile Anlaşma'ya ek dokümanlar ile belgeleri ve devreilişkin sair dokümanları HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. adına imzalamaya vedevir için gerekli her türlü işlemleri gerçekleştirmeye, Chief ExecutiveOfficier Cenk ALPER ile Çimento Grup Başkanı Tamer SAKA'nın diledikleri bedelve şartlarla, birlikte olmak şartıyla yetkili kılınmalarına karar verilmiştir."

        Söz konusu hisseler Yünsa'nın sermayesinin yüzde 57.9'una karşılıkgeliyor. Bu arada, haberin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Yünsa hisseleri yüzde 19.8 yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ