Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! 2022 Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başladı mı, başvuruları ne zaman, şartları ne, kadro (branş) dağılımı nasıl ve kaç kişi olacak?
        1

        Son dakika haberleri... Merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin detayları belli oldu. Bakan Koca tarafından açıklama yapılırken 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Bakan Koca, bakanlık bünyesine yapılacak alıma ilişkin branş dağılımı, başvuru şartları ve tarihleri gibi detayları da paylaştı.

        2022 SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

        Bakan Koca, açıklamasında sözleşmeli sağlık personeli branş dağılımı hakkında bilgi verirken işçi alımı başvuru tarihleri ve başvuru işlemlerinin nereden yapılacağını da duyurdu. Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı işçi ve sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir?

        İşte, detaylar;

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI BELLİ OLDU

        Bakan Fahrettin Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığınca verilen atama izniyle, 10 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ve 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ alımı daha yapıyor. Bu çerçevede, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi. Alım şu unvanlarda yapılacak:

        3

        SAĞLIK PERSONELİ BRANŞ DAĞILIMI

        5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi.

        AYRICA temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI yapılacaktır.

        4

        BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

        SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI Başvuruları 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) http://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. Bakanlığımızca yapılacak 20.000 yeni atama sağlık camiamıza, yeni arkadaşlarımıza ve milletimize hayırlı olsun.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ