Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tatilde gözünüz arkada kalmasın

        Tatil yapmaya niyetlisiniz, ancak yaşlı veya hasta yakınınızı yalnız ve yardımsız bırakmaktan endişe ediyorsunuz. O zaman "panik buton" sisteminden yararlanabilirsiniz. Panik Buton sistemi sayesinde, evde olmadığınız zamanlarda geri bırakmak zorunda kaldığınız kişilerin sağlıkları 7 gün 24 saat uzmanlara emanet ediliyor.

        Antepe Sağlık ve Turizm A.Ş’nin kurduğu sistem şimdilik sadece İstanbul’da faaliyette. S.O.S. Center Çağrı Merkezi’ne kayıt olan kullanıcılar, ilk adım olarak sağlık konularında yaşadıkları sorunları ve sağlık geçmişlerini bildiriyorlar. Sisteme dahil olan üye kullanıcı, özel olarak tasarlanan Panik Buton cihazıyla telefon hattı üzerinden anında tıbbi danışmanlık hizmeti alabiliyor. Üye kullanıcılara, acil ve gerekli tüm hallerde ambulans hizmeti, istenildiği takdirde evde tıbbi bakım hizmeti, tıbbi destek, laboratuvar hizmeti de sağlanıyor.

        Panik Buton sistemi, kol saati veya kolye gibi, kullanıcının rahatlıkla yaşıyabileceği bir kontrol düğmesiyle telsiz telefon gibi çalışan hoparlöründen oluşuyor. Özellikle kalp krizi gibi acil durumlarda müdahale için gerekli süre kısalıyor. Acil durumlarda vaka takibi sağlanıyor, tek bir tuşla kaygı ve endişeden uzak 365 gün, 24 saat sağlık yardımı sağlanması mümkün oluyor. Düğmeye basıldığı anda S.O.S. Center Çağrı Merkezi, saniyeler içinde kullanıcıya yanıt veriyor. Bu aşamada sistem bir telsiz telefon gibi işleyerek, kullanıcıyla merkezin danışman hekimlerinin iletişime geçmesini sağlıyor.

        Aynı anda üye kullanıcının her türlü bilgisi danışman hekimlerinin ekranına geliyor. Hekimler, bir yandan hastadan karşılaştığı acil durumla ilgili bilgiler alırken diğer yandan da kullanıcıyı yönlendirebiliyor. Gerekli görülmesi halinde, üye kullanıcının adresine ambulans yönlendiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ