Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Engellilere işaret dili bilen doktor bakacak, Engelliler

        Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işitme engelli hastalara işaret dili bilen doktor ve hemşireler bakacak.Hastanede işitme engellilerle daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla doktor, hemşire vebilgi işlem görevlilerineişaret dilieğitimi verildi.

        Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin,AA muhabirine yaptığı açıklamada,ülke genelindeDünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

        Zengin, Türkiye'de yaklaşık 3 milyonun üzerinde işitme sorunu yaşayanvatandaş bulunduğunu dile getirerek, bunların önemli bir kısmının modern tedavi tekniklerikullanılarak işitebildiğini kaydetti. Zengin, yaklaşık 100 bininise bu imkana kavuşamadığını vurguladı.

        İşaret dilinin etkili bir şekilde kullanılmasının önemine değinen Zengin, işitme engelli vatandaşların sağlık sorunları yaşadığındakendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için hastanede işaret dilieğitim programı başlattıklarını söyledi.Zengin, şunları kaydetti:

        "Gönüllük esasına dayanan programa çalışanlarımız büyük ilgi gösterdi. İşaret dilieğitim programına hekim, hemşire, idari memur, bilgi işlem çalışanı olmak üzere yaklaşık80 kişi başvurdu. Başvuru yapanlar40 saatlik eğitim programından geçirildive hastanede düzenlenentörenle sertifikalarını aldı. Hastanemize müracaat eden kalıcı işitme engelli vatandaşlara artık daha iyi hizmet vereceğiz."

        "İşitme engelli vatandaşlar gönül rahatlığıyla gelsinler"

        İşaret dili eğitimi alan hasta karşılama ve yönlendirme görevlisiHayriye Ersoy, eğitimin ardından işitme engellilere artık daha fazla yardımcı olduklarını söyledi.

        Eğitimden önce hastaların kendilerine soru sorduklarında cevap veremediklerini anlatan Ersoy, "Eskiden kalem kağıtla anlaşmaya çalışırken şu andaonlarla çok rahat iletişim kurabiliyoruz. İşitme engelli vatandaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler hastanemize. Hepimiz burada ekibiz, arkadaşlarımız onları en iyi şekilde yönlendirecektir" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ