Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Kardeşinin böbreğiyle sağlığına kavuştu, organ bağışı, diyaliz, Sait Yıldırım, İbrahim Yıldırım, beöbrek nakli

        2 yaşındayken böbreğinin birini kaybeden, diğeri de yüzde 27 çalışan Sait Yıldırım, yaklaşık 7 yıl diyaliz tedavisi gördü. Haftada 3 kez diyalize giren Yıldırım'a ağabeyi İbrahim Yıldırım böbreğini bağışlamak istedi. Gerekli tetkiklerin ardından Yıldırım'a ağabeyinden alınan böbrek nakledildi. Sait Yıldırım, çok mutlu olduğunu belirtti.

        Ağabeyinin de sağlığının iyi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Gerçekten güzel bir duygu. Çok zor bir süreçti ama şükürler olsun artık geçti" ifadelerini kullandı.

        İbrahim Yıldırım da organ bağışının yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Organ bağışıyla pek çok kişinin sağlığına kavuştuğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Kardeşimin artık diyalize girmeyeceğini bilmek ve sağlığına tekrar kavuşmuş olmasını görmek beni çok mutlu ediyor. Herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bütün herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Hayat kurtarmak çok güzel bir duygu."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ