Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "2018’de 95 bin yatak kapasiteli hastaneler açılacak", Sağlık Bakanlığı

        HT GAZETE

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2018 yılına kadar 95 bin yatak kapasiteli hastanelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Müezzinoğlu, “32 bin yatak kapasiteli hastanenin temelini atıyoruz. 20152016’da hayata geçecek. 2016 ve 2017’de 16 şehir hastanesi açılacak. 2018’de 95 bin yatak kapasitesini sıfırdan yapmış tek ülke olacağız” dedi.

        Sağlık Turizmi Marka Zirvesi’nde konuşan Bakan Müezzinoğlu, “marka” vurgusu yaptı. Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık turizmi ve sağlık alanında 2023 yılında dünyada markalarıyla söz sahibi olmuş konuma gelmesini temenni ettiğini söyledi. Müezzinoğlu, sağlık turizminde marka olmak için merkeze özgüvenin konulması gerektiğini vurguladı.

        Öte yandan akredite olmayan hiçbir yapının sağlık turizmi yapmayacağını belirten Müezzinoğlu, bunların sağlık turizminin haklarından da istifade edemeyeceğini dile getirdi. Teşvik alınması için akredite şartı gerektiğini bildiren Müezzinoğlu, akreditasyonun Sağlık Bakanlığı ile ilişkili ancak bağımsız kuruluş tarafından yapılacağını kaydetti.

        “17 Aralık kuzu postuna bürünmüş kurtların eseridir” diyen Müezzinoğlu, milleti mağdur etme senaryolarının bitmesi gerektiğini söyledi. 14 Aralık operasyonuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, “Kimse ‘Kuşa bak, kuşa bak’ diyerek bu ülkede demokrasi, insan hakları, hukuk devleti adına cambazlık yapmaya kalkmasın. Medya özgürlüğüne, medya mensupları ne kadar etik anlamda sahiplerse o kadar onların yanındayım ama yanlış yaptığında herkese demokrasilerde, hukuk devletlerinde nasıl dokunulabiliyorsa, bu medya mensubu ise medya mensupluğu dışında bir yanlış yaptıysa kusura bakmasın, hukuk ona dokunur. Demokrasi ona dokunur” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ