Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Süper antibiyotik bulundu!

        HT GAZETE

        Boston’daki Kuzeydoğu Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının geliştirdiği antibiyotik, mikropların direnç gösterdiği, günümüzde kullanılan antibiyotiklerden daha etkili. Uzmanlara göre ilacın onaylanması halinde, diğer antibiyotiklere karşı bağışıklık geliştirmiş patojenlerle savaşta yeni ve çok güçlü bir silah elde edilmiş olacak. Süper antibiyotik olarak nitelendirilen yeni ilaç henüz insanlarda denenmedi.

        Bilim adamları, ağır enfeksiyonları dirence yol açmadan yok edebilen antibiyotiğin E Coli gibi bazı bakterileri öldürmekte başarılı olmadığını, ancak insanlık için büyük tehdit oluşturan MRSA ve tüberküloz gibi diğer patojenlere karşı etkili olduğunu söyledi. MRSA bakterisi genellikle hastanelerde hastalarda enfeksiyon kontrol önlemleri alınmadığında ortaya çıkıyor.

        700 BİN KİŞİ ANTİBİYOTİK DİRENCİNDEN ÖLÜYOR

        Antibiyotik direnci, bakterilerin antibiyotiğe rağmen üremesine ve hastalık yapmasına neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl, antibiyotiklere karşı vücut direncinin artmasının “büyük küresel tehdit” oluşturduğu uyarısında bulunmuştu. Örgüt, antibiyotik direnci nedeniyle insanların tedavi edilebilir basit hastalıklar yüzünden öldüğünü, acilen önlem alınmamasının yıkıcı sonuçları olacağını, yeni antibiyotikler geliştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Dünyada her yıl 700 bin kişi antibiyotiklere direnç nedeniyle ölüyor. Bu sayının artabileceği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ