Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bakandan sabah sporu, Mehmet Müezzinoğlu Sabah Sporu

        Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bugün sabah Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı için geldiği Antalya'da yaklaşık iki kilometre yürüdü.

        Antalya'da Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı ikinci gününde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, toplantıya katılanlarla beraber sabah yürüyüşü yaptı. İki km yürüyüşün ardından Bakan Müezzinoğlu ve yürüyüşe katılanlar otelin spor sorumlusu tarafından egzersiz yaptırıldı.

        Sporun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak 2013 yılı sonu itibari ile sağlıklı beslenme hareket yılı olarak ilan ettik. Bu önümüzdeki dönemde de devam edecek. Arzu ediyoruz ki tüm vatandaşlarımız sağlıklı yaşam kültürüne sahip olsun. Sağlıklı beslensinler sağlıklı yaşasınlar ve sevdikleri ile birlikte huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürsünler. Sağlık Bakanlığı olarak arkadaşlarımız her cumartesi günü sabah yürüyüşlerini organize ediyorlar. Bizde Antalya'da bu gün 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı nedeniyle bulunuyoruz. Sabahleyin tüm ekibimizle sabah yürüyüşü yaptık. İstiyoruz ki toplumun önündeki öncüler, yöneticiler sivil toplum örgütleri güzel örnek olsunlar. Sağlıklı örnek olsunlar. Kendine değer veren bir insanın sağlığını merkezine alması gerekir. Sevdiklerine değer veren bir insanın sevdikleri ile birlikte huzurlu bir ömür sürmeyi merkeze alması gerekir. Onun için bu organizasyonları Türkiye'de olabildiğince genişleterek sürdürüyoruz"

        Basın mensuplarını yürüyüş değerlendirmesi sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Burada hiç kimse için performans değerlendirmesi yok. Niyet değerlendirmesi var. Katılan arkadaşlarla katılmayan arkadaşlar değerlendirmesi yapacağız"

        "SPORU KALORİ YAKMAK İÇİN YAPARSAK BİR KÜLTÜRE DÖNÜŞMEZ"

        Basın mensupları sabah yapılan sporun ardından ne kadar kalori yakıldığını sordu. Bunun üzerine Müezzinoğlu, "Burada çok kalori yakıldığını düşünmüyorum. 400 kalori yakılmış olabilir. Önemli olan bunu yaşam felsefemize koymaktır. Onu koyduysak her günde fırsatları değerlendirebiliyorsak iyi. Yapmamız gerekenin yüzde 70'ini yapmış oluruz. Sporu kalori yakmak için yaparsak bir kültüre dönüşmez. Bunu bir yaşam felsefesi olarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilme anlamında yapabilirsek iyi. Kalori yakmanın o zaman önemi yok" diye cevap verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ