Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Spor Danışmanı Ebru Karaduman'dan, arka kol kaslarını çalıştıran 5 kol hareketi önerisi
        1

        Spor ve egzersiz yaparak arka kol kaslarınızı eğer güçlendirmediyseniz yaşlanma ve yer çekimi gibi etkenler arka kol kaslarınızda sarkmaya neden olabilir. Kadın ve erkeklerin adeta korkulu rüyası haline gelen sarkmalardan pratik ve uygulaması kolay 5 ayrı hareket ile kurtulmanız mümkün.

        2

        Spor Danışmanı Ebru Karaduman, sıkı kollara sahip olmak isteyen kişiler için pratik ve herkesin kolayca yapabileceği egzersiz önerileri hazırladı. 5 hareketten oluşan çalışma ile sıkı arka kol kaslarına kavuşabilirsiniz. İşte günlük hayatınızda kolaylıkla yapabileceğiniz 5 kol hareketi önerisi:

        3

        ARKA KOL ÇALIŞMASI 1

        Pilates topunun ya da bir sandalyenin ortasına oturun. Bir elinizde dambıl olsun, ağırlığın bulunduğu kolu dirsekten 90 derecelik bir açıyla geriye doğru bükerek dambılı başınızın arkasına indirin, diğer elinizle de kolunuzu destekleyin. Bu pozisyondayken kolun sadece dirsekten sonrasını kullanarak dambılı yukarı kaldırın ve kolu düzleştirin. Her iki kolunuz için 12x2 set tekrar yapın.

        4

        ARKA KOL ÇALIŞMASI 2

        Sabit bir yükseltinin (bank, sandalye) kenarına oturun, kalçanızın yanlarından da ellerinizle oturduğunuz yeri kavrayın. Dizleriniz bükülü bir şekilde ayaklarınızı bir adım öteye yerleştirin. Kollarınızı dirsekten bükerek kalçanızı yere yaklaştırın. Nefes verirken kendinizi yukarı iterek başlangıç pozisyonuna dönün. 12x2 set tekrar yapın.

        5

        ARKA KOL ÇALIŞASI 3

        Kollar ve bacaklar matın dışına gelecek şekilde açık olarak ellerinizi yere koyup şınav pozisyonu alın. Dirsekleri bükerek göğsü yere yaklaştırın. Ellerle yeri itip kolları düzleştirerek başlangıç pozisyonuna dönüp tekrarlayın. 12x2 set tekrar yapın.

        6

        ARKA KOL ÇALIŞMASI 4

        İki elinize de dambılları alın, kollarınız dümdüz kalçanızın yanında olsun. Avuç içleriniz arkaya baksın ve kollarınızı düz bir şekilde geriye doğru ittirin. Bu hareket esnasında, dirsekleriniz düz olmalıdır. Kollarınızı her geri ittirişinizde, nefes veriyor olmalısınız. 12x2 set tekrar yapın.

        7

        ARKA KOL ÇALIŞMASI 5

        Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp dik durun. Dambılları avuçlar birbirine bakacak şekilde başın üzerinde birbirine yakın tutun. Dirsekleri sağa sola oynatmadan kolunuzu bükerek ağırlığı başınızın arkasına indirin. Nefes verirken dirseğinizi sabit tutarak ağırlığı yukarı itin. Her iki kolunuz için 12x2 set tekrar yapın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ