Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Teksas'ta 50 milyonda bir görülen üçüz doğum gerçekleşti

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Geçtiğimiz günlerde Teksas'ta nadir görülen bir üçüz doğum gerçekleşti. Silvia Hernandez ve Raul Torres çifti; Catalina, Ximena ve Scarlett adını verdikleri bebeklerini beklediklerinden birkaç gün önce kucaklarına aldılar. Ancak tek sürpriz bu değildi. Ximena ve Scarlett yapışık ikiz olarak dünyaya geldi.

        Üçüzlerden ikisinin yapışık olduğunu öğrendiklerinde, hamilelik süreci onlar için daha da zorlaştı. Uzmanlara göre üçüz doğum milyonda bir, ancak üç bebeğin de aynı cinsiyette olması 6 doğumdan yalnızca birinde görülüyor. Bu da doğal bir gebelikte, yapışık ikizlerin olduğu üçüz bir doğumun 50 milyonda bir olduğu anlamına geliyor.

        Yapışık ikizler ise her 200.000 canlı doğumda bir görülüyor ve yalnızca %35'i, bir gün yaşadıktan sonra hayatta kalabiliyor. Torres çiftinin yapışık ikizleri çok küçük olduğundan, ayrılmaları için olmaları gereken ameliyattan önce 6 aydan 1 yıla kadar beklemeleri gerekiyor.

        Baba Raul Torres, son haftalarda eşiyle ilgilenebilmek ve 3 yaşındaki oğullarına bakabilmek için işinden ayrılmak zorunda kaldı. Aile şu anda hastane masraflarını karşılamak için yardım bulmaya çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ