Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Obezite Kilo almanızın sebebi eviniz olabilir!
        1

        Sürekli diyet yapıyor ama bir türlü sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde kilo vermeyi başaramıyor musunuz? O halde evinize dönüp bir bakın... Sebebi bunlardan biri olabilir!

        2

        BUZDOLABI DÜZENİ

        Buzdolabınızı düzenlerken size kilo aldırabilecek gıdaları, kapağı açtığınız anda göreceğiniz şekilde değil, daha kapalı bölmelere yerleştirin. Göz önündeki bölmelere ise taze sebze-meyve, su gibi sizi formda ve tok tutacak sağlıklı besinleri yerleştirin.

        3

        ETİKETE ALDANMAYIN

        Marketlerdeki 1+1 promosyonları pek çoğumuzun aklını çeliyor... Bu yüzden eviniz bir abur cubur cennetine dönüşebilir. Bunun önüne geçmek sizin elinizde. Alışverişe giderken liste yapmayı ve ihtiyacınız kadar olanı almayı aklınızdan çıkarmayın.

        4

        PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN

        Yemeğinizi tabağa daha küçük porsiyonlar halinde koymayı deneyin. Böylece daha azla da doyabileceğinizi, ikinci bir tabak almanın sizde suçluluk duygusu uyandıracağını hissedecek ve ihtiyacınız kadar olanı tüketerek doymuş olacaksınız.

        5

        TENCEREDE KALAN YEMEĞİ SOFRAYA OTURMADAN KALDIRIN

        Koca bir tencere soslu spagetti pişirdiniz diyelim... Tabaklara servis ettiniz ama yarısı hala tencerede... O tencereyi derhal kaldırın, ya da kalan yemeği saklama kabına koyarak dolaba yerleştirin. Zira mutfakta yarısı hala dolu olan bir tencerenin sizi beklediği düşüncesi aklınızı çelmeye çalışacaktır.

        6

        ATIŞTIRMALIK ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

        Eğer evinizde bir abur cubur kaseniz varsa ve mutfağa her girip çıktığınızda eliniz oraya gidiyorsa, bu alışkanlığınızı avantaja çevirebilirsiniz. O kasenin içine taze meyve koyarak hem vitamin almış olur hem de obeziteden adım adım uzaklaşırsınız.

        7

        SAĞLIKLI GIDALARA KOLAYCA ERİŞİN

        Elinizin altında her zaman taze sebze-meyve bulundurun. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde hemen onlara yönelin. Örneğin havuç, 'aman ben yıkayamam, soyamam' diyorsanız hazır satılanlardan alın.

        8

        BUZDOLABINIZIN ÜZERİNE NOTLAR YAZIN

        'Yoga zamanı', 'Koşmayı unutma', 'Stres yok'

        Bu notları her gördüğünüzde, abur cubur almak için yöneldiğiniz dolabınız size asıl yapmanız gerekeni hatırlatarak doğruyu bulmanıza yardımcı olacak.

        9

        MARKET ALIŞVERİŞİNİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPIN

        Süpermarketler aslında büyük bir hazine adası gibi, ya da tuzaklarla dolu bir vadi! Zeytinyağı almak için girdiğiniz bir marketten sepet dolusu şekerleme, cips ve çikolata ile çıktığınız zamanları hatırlayın! Görünce canınız çekiyor ve karşı koyamıyorsunuz. Bunun yerine artık yaygın bir hale gelen internet süpermarketlerini kullanabilir, hem bütçenizi hem de formunuzu korumuş olursunuz.

        10

        YEMEKLERİ BEYAZ TABAKTA YEMEYİN!

        Beyaz tabaklar her mutfakta olan demirbaşlar... Aslında bu hiç de faydalı olmayan bir gelenek, zira yemekler beyaz tabak üzerinde çok daha küçük porsiyonlar olarak görünüyor. Bunun yerine koyu renk tabaklar kullanmaya başlayın.

        11

        KISA DEĞİL UZUN BARDAKLAR KULLANIN

        İçecekleriniz uzun bardaklarda gözünüze daha çok görünecek ve önce gözünüz doyacak. Kısa bardaklarda içtiğiniz meyve suyunu daha az tüketiyor sanıp ikinci bir bardak içme ihtiyacı hissedeceğiniz için uzun bardaklara yönelin.

        12

        ORTAM YARATIN!

        Evet, bunu illa romantik olmak için değil, sağlığınız için yapın. Zira yapılan araştırmalar beyaz ışığın hakim olduğu çok aydınlık yemek odaları ve hızlı müzik dinlenen yerlerde insanların sağlıksız bir şekilde hızlı hızlı ve daha çok yediklerini ortaya koydu. Bu sebeple akşam yemeklerinizi loş ışık ve mümkünse klasik müzik eşliğinde yiyin.

        13

        OTURMA ODASINDAKİ DÜŞMAN: SEHPA!

        Televizyon seyrederken birşeyler atıştırma huyunuz varsa, oturma odanızdaki sehpanın bunda suçu çok büyük! Zira çevrenizde yiyecek abur cubur bulundurabilecek eşyaların olması, size suça teşvik edecektir. Bir an önce uzaklaşın!

        14

        TELEVİZYONU KAPATIN

        Sofraya oturduğunuzda sadece yemeğinizi yiyin. Televizyondaki programı yakalamaya çalışarak hem üzerine yemek dökebilir hem de ne kadar ve ne hızla yediğinizin farkında olmayabilirsiniz. Bu da adım adım obezite demek...

        15

        SPOR AYAKKABILARINIZ BAŞ UCUNUZDA OLSUN

        Spor malzemelerinizi gözden ırak dolap diplerine kaldırmayın. Tam tersine hemen her an görebileceğiniz yerlerde bulundurun. Böylelikle egzersz yapmanız gerektiğini ya da koşuya çıkma vakti olduğunu hatırlamanız daha kolay olacak.