Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Adıyaman'da 2 çocukta kuş gribi şüphesi

        Doyran Köyü yakınlarındaki bir tesiste kanatlı hayvanların telef olduğu bölgede yaşayan Suriye uyruklu 2 yaşındaki Abdulrezzak El Hatibi de, yüksek ateş baş gösterince ailesinin ihbarı üzerine olay yerine giden özel kıyafet giyen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedaviye alınan El Hatibi'nin yanı sıra aynı bölgede yaşayan ve ismi açıklanmayan 8 yaşında bir çocuk da aynı şüpheyle hastanedeki özel bir odada tedaviye alındı.

        Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, öksürük ve ateş şikayetiyle hastaneye başvuran 2 çocuğun yaşadığı bölgede son günlerde tavuk teleflerinin yaşandığının belirlenmesi üzerine kuş gribi şüphesiyle tedaviye alındığını söyledi.

        Çocuklara koruyucu tedavi uygulandığını belirten Doğan, Hastaların genel durumları iyi. Hastalarımızdan alacağımız numuneleri bakanlığa göndereceğiz. Sonrasında gelen sonuca göre de tedavilerini alacaklar. Çocuklarımız enfeksiyon hastalıkları doktor hocamızın uygun gördüğü şekilde hastalarımız tecrit edilmiş durumda. Çocuklarımız 2 ve 8 yaşında biri Suriyeli dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ