Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Deri kanserinin aşısı bulundu

        Araştırma sonuçlarını Avustralya Sağlık ve Medikal Araştırma Kongresi'ne gönderen Queensland Üniversitesi görevlisi Ian Frazer, 2009'dan itibaren aşının insanlar üzerinde deneneceğini belirtti. Frazer, 'Gardasil' isimli aşının 10-12 yaş arası çocuklarda, ileride karşılaşabilecekleri deri kanseri hastalığını engellemek için kullanılacağını söyledi.

        Yeni aşı, normal hücreleri kanser hüclerine çeviren 'papillomavirus' isimli virüsü hedef alıyor. Virüsün hangi deri kanseri hastalıklarına yol açtığının henüz bilinmediğini belirten Frazer, Avustralya'daki ABC radyosuna verdiği demeçte, "Bütün kariyerim, papillomavirus ile kanser hastalıkları arasındaki bağlantıyı çözmeye odaklandı. Bu virüs, bütün dünyadaki kanser çeşitlerinin en az yüzde 5'iyle ilintili. Eğer bu aşı başarılı olursa, insanların kendilerini güneşten korumalarına gerek kalmayacak" dedi.

        Hükümete bağlı Cancer Australia oluşumunun lideri David Currow, Frazer'in araştırmalarını desteklediklerini, ancak aşının bütün kanser çeşitlerini iyileştirmeyeceğine dikkat çekti. Dünyada her yıl 400 binden fazla insana deri kanseri teşhisi konuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ