Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Suna Dumankaya ile doğal güzelliğin sırrı

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Çok yakında yaz tatiline çıkacağım. Kış boyunca solaryuma girdiğim için tenimin rengi zaten koyu. Bana güneşte bronzlaşmamı hızlandıracak bir krem tarifi verir misiniz? Helin B./Van

        BİRER çorba kaşığı bergamut yağı, zeytinyağı, bademyağı, çay ağacı yağı ve havuç yağını karıştırıp cam bir şişenin içine koyun. Güneşe çıktığınızda bu karışımı kullanarak hızla bronzlaşın.

        Basenlerinizdeki fazlalıkları karışık bitki çayıyla eritin

        Kilo problemim yok ama kalçamda ve basenlerimde bölgesel fazlalıklarım var. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Emine Y./Ankara

        Eşit miktarda kuşburnu, rezene, sinameki, papatya, biberiye ve funda yaprağını karıştırıp çay gibi demleyin. Bu çaydan her sabah bir bardak için. Bu etkili karışım hem basen bölgenizin incelmesini sağlayacak, hem de bu bölgedeki selülitlerinizi azaltacaktır. Ayrıca, sporu da hayatınıza katın.

        Tırnaklarınızdaki çizgilenmeye bademyağı

        El tırnaklarımda yol yol çizgiler var. Bunları nasıl yok edebilirim? Elif G./Sinop

        Bir çorba kaşığı bademyağı, bir çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. Ayrıca, haftada üç gün E vitamini almayı da ihmal etmeyin.

        Güneş lekelerini yulafla yok edin

        Çok hassas bir cildim var. Güneşi görür görmez kahverengi lekelerle doluyor. Bu durumu nasıl önlerim? Nurdan K./Antalya

        Eşit miktarda yulaf, kil, el kremi ve suyu karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün. Beş dakika beklettikten sonra da ovarak çıkarın. Bu fromülü haftada bir gün uygulayarak lekelerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ