Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi İstenmeyen dövmelerden kurtulmak mümkün

        Vücutta yıllardır var olan ya da sonradan oluşan çiller, melanin pigmenti eksikliği sonucu oluşan çeşitli lekeler ve dövmeler PicoSil uygulaması sayesinde ameliyatsız ortadan kaldırılabilyor.

        Uygulama hakkında bilgi veren Dr. Hüseyin Tırman şunları söyledi: "PicoSil uygulaması sayesinde lazer ışığı cilde o kadar hızla verilir ki hedeflenen leke veya dövme boyaları kum taneleri gibi çok küçük parçalara ayrılabilir. Şöyle örnek verebiliriz: Bir bardağı elinizden düşürüp kırdığınızda büyük parçalar halinde kırılır. Aynı bardağı yere hızla çarptığınızda ise çok daha minik parçalara ayrılıp tuzla buz olduğunu görürsünüz. Lazer teknolojileri de lekeyi parçalamak için tasarlanmıştır. Bu leke ne kadar çok küçük parçalara ayrılırsa vücudun makrofaj dediğimiz savunma hücreleri tarafından daha kolay yutularak bir tür sindirim ile yok edilerek tedavi edilir. Büyük birkaç parçaya ayrılmış bir bardağı mı, yoksa tuzla buz olmuş minik cam tanelerini mi elektrik süpürgesi ile vakumlayıp temizlemek daha kolaydır? Büyük parçalar süpürgenin ucu ve hortumundan geçemeyeceği için temizlenemeyecektir. Bu özellik nedeni ile eski teknoloji ile silinemeyen leke ve dövmeleri tamamen silmek artık mümkün olmaktadır.”

        Dr. Tırman ayrıca bu uygulamanın güneş lekeleri, malezma, kadınlarda doğum sonrası oluşan yüz lekelerinde de kullanılabileceğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ